Dentiss Logo

Güncel İmplantoloji Kanıtlarla Tartışıldı

Dünya genelinde 100’ü aşkın ülkede temsilcisi bulunan ITI (International Team for Implantology) Vakfı’nın Türkiye temsilciliği 12–13 Nisan tarihlerinde kongre düzenledi. Congresium Ankara’da organize edilen ITI Turkiye Kongresi’nin bu yılki temasını “İmplant Cerrahisinde Uygulanabilirlik: Güncel Kanıtlarla Yine Yeniden” konusu oluşturdu.
07.05.2013       14.30.48
Ulusal ve uluslararası alanda implant ile ilgili bilimsel araştırmalar yürüten ve eğitim veren ITI’nın Türkiye temsilciliği tarafından yapılan kongrede açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Kürsüye ilk çıkan isim Nikolaos Donos oldu. İngiltere’den katılan Donos, periodontitisli hastada implant ve GBR’de klinik sorunlar üzerine iki farklı konuyu anlattı. Danimarka’lı Simon Jensen ise sinüs prosedürleri hakkında iki bölüm halinde sunum yaptı. “Total Dişsizlikte Hareketli Protezler” başlığı altında geleneksel ve CAD/CAM tekniklerini ele alan Doç. Dr. Bilge Gökçen-Röhlig’in ardından Dr. Uğur Ergin “Kişiselleştirilmiş Zirkonya Dayanaklar ile İmplant Üstü Protezlerde Estetik” ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.



İmplantoloji temelli kongrenin ikinci günü poster sunumlarıyla başladı. Katılımcılar, poster sunumları hakkında bilgi edindikten sonra İtalya’dan kongreye katılan Matteo Chiapasco’yu dinledi. Chiapasco, iki bölüm halinde dikey ve yatay ogmentasyonları anlattı. Sonrasında Prof. Dr. Haldun İplikçioğlu “Dental İmplantolojide Tedavi Seçeneklerinin Doğru Değerlendirilmesi” başlıklı sunumunu gerçekleştirerek implantolojide mevcut tedaviler arasından uygun olanın belirlenmesindeki püf noktaları vurguladı. Kürsüde yer alan bir başka isim Prof. Dr. Sina Uçkan oldu. Prof. Dr. Uçkan “Distraksiyon Osteogeneziyle Alveol Rekonstriksiyonu ve İmplant Uygulamaları” hakkında sunum gerçekleştirdi. İmplantolojide görelebilecek hastalıklardan peri-implant ile ilgili sunum yapacak olan Dr. Cem Yıldız ise “Peri-implant Hastalıklar: Etyolojisi, Peri-implant Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi Protokolleri”ni anlattı. Sunumların sonrasında ise “Tartışma Bölümü ve Ödül Töreni” gerçekleştirildi.



Ödüller sahiplerine takdim edildi

“Estetik bölgede immediat implantasyon ile birlikte immediat non-fonksiyonel yükleme: olgu serisi” posteriyle birincilik ödülünü alan Dt. Anıl Atila, Nejat Nizam ve Erhan Çömlekoğlu İsviçre’de 1 haftalık kurs kazandı. İkincilik ödülünü alan isimler Prof. Dr. Sema S. Hakkı, Doğan Dolanmaz, Mehmet Sağlam, Özgür İnan, Niyazi Dündar, Gamze Alnıaçık, Burcu Gürsoytrak ve Emrah Koçak oldu. Yazarlar, “Bmp-2, Bmp-7, Rankl ve Opg seviyelerinin osseointegrasyon sürecinde implant çevresi oluk sıvısında izlenmesi” sunumlarıyla yurt dışı kongresine katılmalarına hak kazandı. Üçüncülük ödülünü ise “Kısmi dişsizlik olgusunun farklı sinüs yükseltme teknikleri ve kemik seviyesi implantlarla rehabilitasyonu” posteriyle alan Doç. Dr. Ali Gürkan, Bülent Gökçe ve Gözde Peker Tekdal ise yurt içi kongresi kazandı.





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.