Dentiss Logo

Estetik dişhekimliğinin duayenleri 13. EDAD Kongresi’nde buluştu

Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği EDAD’ın 13. Uluslararası Estetik Dişhekimliği Kongresi, 2-4 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul’da, WOW Hotels & Convention Center’de gerçekleştirildi. Ana teması “Estetik Bilimi ve Sanatı” olarak belirlenen kongrenin bilimsel programında konusunda deneyim sahibi konuşmacılar tarafından çeşitli konularda sunumlar yapıldı.
05.10.2009       11.24.42

Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği EDAD’ın 13. Uluslararası Estetik Dişhekimliği Kongresi, 2-4 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul’da, WOW Hotels & Convention Center’de gerçekleştirildi. Ana teması “Estetik Bilimi ve Sanatı” olarak belirlenen kongrenin bilimsel programında konusunda deneyim sahibi konuşmacılar tarafından çeşitli konularda sunumlar yapıldı. Alman İmplantoloji Derneği (DGI) ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyona Türkiye başta olmak üzere ABD, İtalya, Fransa, İngiltere, İsviçre, Belçika, Almanya, Romanya, Rusya, Yunanistan, İsrail, Macaristan ve Azerbaycan gibi birçok ülkeden 500 civarında yerli ve yabancı dişhekimi ve diş teknisyeni katıldı.

 

EDAD 13. Uluslararası Estetik Dişhekimliği Kongresi’nde günümüz dişhekimliği, sürekli yenilenen teknolojilerin uygulandığı ve bilimsel gelişmelerin ardı ardına yaşandığı bir disiplin olarak ele alındı ve hastaların giderek artan estetik talepleri doğrultusunda, pratikte doğallığın ön plana çıkması sonucu estetik dişhekimliğinin sanat yönü konuşmacılar tarafından irdelendi.

Bilimsel programda şu başlıklarda sunumlar yapıldı: “İmplantların çevresinde öngörülebilir doku nasıl elde edilebilir?”,“Ön bölge restorasyonları için estetik prensipler”, “Estetik: Başka ne olabilir ki?”, “Estetik bölgelerde multidisipliner yaklaşım: Vizyona ulaşmak”, “Mikrogap’lerin, papillalar’ın soketlerin iyileşmesinin implant dişhekimliğindeki estetik sonuçlara etkisi”, “Estetik vakalarda pratik uygulamalar”, “Aşırı atrofik dişsiz çeneleri olan hastalarda implant ve porselen kullanılarak yapılan tüm ağız restorasyonları”, “Resin infiltrasyon yöntemiyle beyaz noktaların maskelenmesi”, Estetik bilim ve sanatı” ve “Estetik sanatının durumu; Başarıya giden sistematik yol”.

 

EDAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ata Anıl, kongre ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kongremizi bu yıl 6 bin 500 üyesi ile Avrupa’nın en büyük dişhekimliği derneği olan Alman İmplantoloji Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Bu nedenle sadece Almanya’dan kongreye yaklaşık 100 kişilik katılım oldu. Dişhekimliğine daha geniş ve farklı bir bakış açısıyla bakmanın ve yeni uygulamalarla diş estetiğinde imkânsızı başarmanın yollarının aktarıldığı kongreye bu yıl da geniş katılım olması EDAD olarak bizleri oldukça memnun etti”.

  


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.