Dentiss Logo

Erken ortodontik tedavi ile sağlıklı ve güvenli bir diş yapısı

İleriki yaşlarda yaşanan ağız yapısı bozuklukları, dudak ve dil fonksiyonlarındaki, çene gelişimindeki sorunların ortak nedeni erken yaşta teşhis edilmeyen ortodontik problemlerdir. Kalıtsal sebepler, parmak emme, emzik ve biberonun uzun süreli, yanlış kullanımı, Süt dişlerinin erken kaybı ortodontik problemlerin başlıca nedenleridir.
23.10.2008       12.30.41

İleriki yaşlarda yaşanan ağız yapısı bozuklukları, dudak ve dil fonksiyonlarındaki, çene gelişimindeki sorunların ortak nedeni erken yaşta teşhis edilmeyen ortodontik problemlerdir. Kalıtsal sebepler, parmak emme, emzik ve biberonun uzun süreli, yanlış kullanımı, Süt dişlerinin erken kaybı ortodontik problemlerin başlıca nedenleridir.

 

Erişkin dönemde uzun ve yorucu, maliyetli uygulamalara başvurulması gereken ortodontik sorunlar 7 – 8 yaşına kadar teşhisi gerçekleştiğinde kısa süreli, kolay ve acısız ‘KORUYUCU ORTODONTİ UYGULAMASI’ ile çözümlenebiliyor…

 

Beşonbeş Çocuk Diş Sağlığı Merkezi uzman ortodontisti Uğur Bilgiç, tüm bu sıkıntıların yaşanmaması için ailelere erken ortodontik teşhis konusunda şunları tavsiye ediyor…

 

Koruyucu ortodontik tedavi ile kısa sürede olumlu sonuçlar…

8 yaşa kadar teşhis edilen ortodonti problemleri koruyucu ortodontik tedavi yöntemi ile kısa sürede, hastaya uzun süreli acı yaşatmadan çözüm bulabiliyor. Tüm çocuklara uygulanması gereken panoramik röntgen sayesinde ortodontik anomali olabilecek ağız yapısı teşhis ediliyor. Sonrasında hastaya tedavinin türüne göre yer tutucu adlı, tek dişi ilgilendiren basit aparatlar ile dil dudak ve parmak emmeyi, diş gıcırdatmayı önleyen aparatlar yerleştiriliyor. Dr. Uğur Bilgiç, bu kolay tedavi yöntemi sayesinde acısız ve kısa sürede olumlu sonuçlar alınabileceğini belirtiyor.

 

Koruyucu ortodontik tedavi çok önemli…

Gelişim süresince uygulanabilen koruyucu ortodontik tedavinin önemini vurgulayan Dr. Uğur Bilgiç, tedavinin bu süreç içerisinde yapılmadığı takdirde daha sonra oluşacak ortodontik anomalinin iyileştirme şeklinin koruyucu ortodontik tedaviye göre daha zor ve en önemlisi daha masraflı olacağının altını önemle çiziyor. Doğru teşhis ve ardından yapılacak doğru tedavi yada tedaviler ile ağız hijyeni sağlanmış oluyor, dişler sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşuyor…

 

Tedavi sırasında ve ardından nelere dikkat edilmeli…

Beşonbeş Ortodonti uzmanı Uğur Bilgiç, tedavi sırasında ve ardından dikkat edilmesi gereken hususları şöyle anlatıyor; Tedavi esnasında en çok dikkat edilecek husus diş temizliğidir. Diş fırçalamanın yanı sıra eğer tedavide diş teli kullanıldı ise bunun da temizliğinin ve bakımının titizlikle yapılması gerekmektedir.

Bir diğer önemli husus ise bu süre boyunca sert ve yapışkan gıdalardan mümkün olduğunca uzak durulmasıdır. Tedavi sonrasında da ağız ve diş bakımına oldukça dikkat edilmelidir. Periyodik bir bakımın yanı sıra gerekli zamanlardaki doktor kontrolleri de gerçekleştirilir ise herhangi bir sıkıntı yaşanmaz…

 

20 yaş dişi kontrol altında tutulmalıdır…

Dr. Uğur Bilgiç ‘Ortodontik tedavi uygulaması geçirmiş hastaların 20 yaş dişleri ile ilgili daha titiz davranmaları ve bu dişlerin ağız yapısında ne gibi tehlikelere yol açabileceğini öğrenmek adına bir ortodonti uzmanına başvurmaları gerekir. ‘ diyor…

 

Ortodontik tedavi süreci…

Ortodontik tedavi süresinin kişiye ve tedavinin başlandığı yaşa göre değişiklik gösterdiğini vurgulayan Dr. Uğur Bilgiç, sürenin hastanın tedaviye ilgisi ile uzayıp kısalabileceğini belirtiyor…

 

 

Son derece hayati öneme sahip olan ERKEN ORTODONTİK TEŞHİS, Beşonbeş Çocuk Diş Sağlığı Merkezi’nde, Dr. Uğur Bilgiç liderliğindeki uzman kadro ve son derece basit, hastayı yormayacak uygulamalar sayesinde başarılı bir şekilde tespit ve tedavi ediliyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.