Dentiss Logo

Eğitimli yardımcı personeller çoğalıyor

VESTA | Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri’nin onyedincisi, 20-21 Mart 2010 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde erçekleştirildi. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime çeşitli şehirlerden 24 yardımcı personel katıldı.
17.03.2010       10.14.06

VESTA | Vestiyer Akademi tarafından organize edilen ve büyük ilgi gören Dişhekimliği Yardımcı Personel Eğitim Seminerleri’nin onyedincisi, 20-21 Mart 2010 tarihlerinde İstanbul Gayrettepe’de bulunan Divan City Oteli’nde erçekleştirildi. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verilen eğitime çeşitli şehirlerden 24 yardımcı personel katıldı. Seminerin ikinci gününde Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Fotoğraf ve Video Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi İsmail Coşkun, dişhekimi yardımcılarına yönelik olarak hazırladığı temel fotoğrafçılık bilgilerinin bulunduğu bir sunum yaptı..  

 

Sektördeki nitelikli eleman açığını gidermeye yönelik olarak tasarlanmış ve dişhekimi yardımcı personelinin meslek hayatında en çok ihtiyaç duyacağı 14 bölümden oluşan eğitimde; yardımcı personelin (YP) rolü, dişhekimi muayenehanesinin işlevi, dişhekimliğinin tarihi, dişin anatomisi, dişhekimliğinde uzmanlık dalları, dişlerle ilgili kullanılan terimler, hasta kayıtları, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, hekim-yardım personel senkronize çalışması, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi konuların üzerinde duruldu. Yardımcı personel semineri katılımcılarından bazıları eğitimle ilgili şunları söyledi:

Yadigar Karaca (Fethiye)

Dokuz yıldır yardımcı personellik yapıyorum. Vestiyer Yayın Grubu’na ait dergiler aracılığıya seminerden haberdar oldum. İlk defa böyle bir eğitime katılıyorum. Eksik olduğumu düşündüğüm konularda eksiklerimi tamamladığıma inanıyorum. Özellikle sterilizasyon, dezenfeksiyon ve hastalıklardan korunma yöntemleri konularında yararlı bilgiler öğrendim. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

Neşe Oburoğlu (İstanbul)

Katılmış olduğum bu seminer çok yararlı geçiyor. Çok fazla eksiğimin olmamasına rağmen özellikle kendimi toparlamam açısından eğitimin katkısı olacağına inanıyorum. Burada mevcut bilgilerimi pekiştirmiş oldum. Ayrıca güzel bir ortam var, yeni arkadaşlarla tanışma fırsatımız oldu. Meslektaşlarıma bu seminere katılmalarını tavsiye ediyorum.

 

Seda Alkaya (Kıbrıs)

Amasya’da 10 aylık hastane deneyiminin ardından beş ay önce dişhekimi yardımcılığına başladım. Doktorumun yönlendirmesi sonucu bu seminere katılıyorum. Yaptığım işin detaylarını öğreniyorum. Burada olduğum için son derece memnunum. Ayrıca yeni arkadaşlar ediniyorum. Sıcak ve samimi bir ortam var.

 

Sabire Çakmaktaşı (Kütahya)

Ben de kliniğinde çalıştığım dişhekiminin tavsiyesiyle seminere kaydımı yaptırdım. Daha önce buna benzer bir eğitim almamıştım. Panaromik röntgenler ve film çekimi ile ilgili anlatılanlar dikkatimi çekti. Çünkü daha önce bununla ilgili bir sorun yaşamıştım. Meslektaşlarımın bu tarz eğitimlere katılmalarını isterim. Hem daha bilinçleniyorlar hem de eğitim aldıklarına dair ellerinde bir sertifikaları oluyor.

 

Özlem Ünal (Kocaeli)

Yardımcı personel eğitim seminerinin yapıldığını duymuştum ancak katılmak için fırsatım olmamıştı. Kısmet bugüneymiş. Güzel bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Mustafa Bey konusuna son derece hakim bir dişhekimi. Konuları anlaşılır bir üslup çerçevesinde anlatıyor. Bu da öğrenmemizi hızlandırıyor. İki gün boyunca işlenilen bütün konular ilgimi çekti. Bundan sonra çalıştığım muayenehanede daha verimli olacağıma inanıyorum. Üst seviye motivasyonla çalışacağım.

 

Hayati Arslan (Çorum)

Çorum Alaca Devlet Hastanesi’nde iki yıldır dişhekimi yardımcısı ve tıbbi sekreter olarak çalışıyorum. Doktorumun yönlendirmesiyle seminere geldim. Hastanede doktorlar tarafından verilen eğitim dışında daha önce herhangi bir eğitim almamıştım. İki gün boyunca güzel ve verimli bir seminer gerçekleştiriliyor. Konular ilgi çekici. Bundan sonra daha bilinçli ve faydalı çalışacağım kanaatindeyim.

 

Haber/Fotoğraflar: Özgür Çilek – VYG Haber Merkezi


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.