Dentiss Logo

Eczaneden alınan jeller dişleri beyazlatmaz

Sigara içenlerin başvurduğu bir yöntem olan diş beyazlatma işlemi, sağlıksız ürünler kullanıldığı ve doktor kontrolü altında yapılmadığı takdirde büyük riskler taşıyor. Günümüzde sokak tezgahlarında bile rastlayabildiğimiz, eczanelerden kolayca satın alabildiğimiz diş beyazlatma ürünleri, özellikle diş etlerinde yanıklara ve tahrişe yol açabiliyor. Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Altuğ Serçe, diş beyazlatıcılar ve beyazlattığı iddia edilen diş macunlarının gelişigüzel kullanılmaması gerektiği yolunda uyarılarda bulunarak şu bilgileri verdi:
10.10.2008       10.36.11

Sigara içenlerin başvurduğu bir yöntem olan diş beyazlatma işlemi, sağlıksız ürünler kullanıldığı ve doktor kontrolü altında yapılmadığı takdirde büyük riskler taşıyor

 

Günümüzde sokak tezgahlarında bile rastlayabildiğimiz, eczanelerden kolayca satın alabildiğimiz diş beyazlatma ürünleri, özellikle diş etlerinde yanıklara ve tahrişe yol açabiliyor. Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Altuğ Serçe, diş beyazlatıcılar ve beyazlattığı iddia edilen diş macunlarının gelişigüzel kullanılmaması gerektiği yolunda uyarılarda bulunarak şu bilgileri verdi:

 

HEKİM KONTROLÜ ŞART

 

Diş beyazlatma diş hekimi kontrolünde yapılması gereken profesyonel ve riskleri olan bir tedavidir. Dişleri beyazlatabilmek için iki yol vardır. Evde kullanılan jeller ve hekim muayenehanesinde uygulanan jeller. Her iki yöntemde de hekiminizin kontrolü ve denetimi altında olmalıdır. Dişlerin beyazlayabilmesi için gerekli işlem, belirli konsantrasyondaki beyazlatıcı jellerin belirli sürelerle dişe temas etmesini sağlamaktır. Ancak bu jellerin dişetine temas etmesi dişetlerinde yanıklara veya tahrişlere yol açabileceği için evde yapılacak uygulamalarda hekim tarafından kişiye özel kalıplar hazırlanmalı, jeller ancak bu kalıplar yardımıyla uygulanmalıdır.

 

Eczanede ya da sokakta tezgahta satılan beyazlatıcı ürünlerde kalıplar herkesin ağzına uyabilecek şekilde geniş hazırlandığı için diş etini koruyucu özellik taşımazlar. Bu nedenle eczane jellerinin konsantrasyonları oldukça düşük tutulur. Yani içlerinde beyazlatıcı özellik yok denecek kadar azdır.

 

DİŞ MACUNLARINA UMUT BAĞLAMAYIN

 

Diş hekimlerinin en sık karşılaştığı sorulardan biri de hangi diş macununun en iyi olduğu ve en çok beyazlığı hangi diş macununun verdiğidir. Özellikle sigara kullanan kişilere yönelik diş macunlarının varlığı sanki sigaranın dişlere verdiği zararın önlendiği gibi anlaşılmaktadır. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki hiçbir diş macunu beyazlatmaz. Macun kullanarak dişlerin beyazlayabileceği, kocaman ticari bir yalandan başka bir şey değildir.   Kaynak: Yeni Şafak

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.