Dentiss Logo

Dünya Estetik Kongresi

Diş ve yüz estetiği alanında dünyanın önde gelen kongrelerinden biri olarak gösterilen Dünya Estetik Kongresi’nin (World Aesthetic Congress-WAC) dokuzuncusu, 11-12 Haziran 2010 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Queen Elizabeth Conference Centre’da yapılacak. Dişhekimleri, dental teknisyenler, oral hijyenistler, hemşireler, terapistler ve uygulama yöneticilerinin katılabileceği etkinlik, sunduğu kaliteli ve güvenilir eğitimiyle öne çıkıyor.
14.01.2010       14.59.57

Diş ve yüz estetiği alanında dünyanın önde gelen kongrelerinden biri olarak gösterilen Dünya Estetik Kongresi’nin (World Aesthetic Congress-WAC) dokuzuncusu, 11-12 Haziran 2010 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Queen Elizabeth Conference Centre’da yapılacak. Dişhekimleri, dental teknisyenler, oral hijyenistler, hemşireler, terapistler ve uygulama yöneticilerinin katılabileceği etkinlik, sunduğu kaliteli ve güvenilir eğitimiyle öne çıkıyor.

 

WAC’ta katılımcılara yönelik olarak estetik dişhekimliğinde yaşanan son gelişmeler, klinik ve yönetimsel ipuçları, kazancı artıracak tavsiye ve stratejiler aktarılacak. Kongre kapsamında pratik dişhekimliğine yönelik sunumların bulunduğu program, hijyenist ve terapist programı, dental teknisyen ve teknolojilere yönelik program ile takım motivasyonu programı gerçekleştirilecek. Kongrenin davetli konuşmaları ve yapacakları sunumların konu başlıkları arasında şunlar bulunuyor:

 

Corky Willhite “Hassas kompozitler”, John Cranham “Dawson Akademi’den oklüzyon”, Mike Apa “Estetik”, David Winkler “Adezivler”, Linda Greenwall “Uzmanından beyazlatma”, Damon Adams “Dentistry Today Gazetesi’nin şef editörü olmak”, Jason Smithson “Posterior kompozitler (uygulamalı)”, Komal Sur,i “Vaka kabulü ve görüntüleme”, Ken Harris “Gingival cerrahi”, Ashley Latter “Etkili satış”, Sia Mirfendereski “Güncel beyazlatma teknikleri”.

 

Başta İngiltere olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılımcıları ağırlayacak etkinlikte ayrıca çok sayıda firmanın ürünlerini sergileyecekleri fuar alanı da olacak.

 

VESTA’dan Türkiye’den katılımcılar için cazip fiyatlar


Dişhekimleri ve takım elemanları için ayrı ayrı etkinlikleri bir arada sunan WAC, Finlayson Media Communications (FMC) bünyesinde bir kuruluş olan Independent Seminars tarafından organize ediliyor. FMC ile anlaşan VESTA | Vestiyer Akademi, Türkiye'den etkinliğe katılmak isteyen dişhekimlerine ve yardımcılarına, standart fiyatların oldukça altında bir katılım ücreti ile kayıt olma imkanı sunuyor. Dişhekimi ve yardımcı personeller için hazırlanan özel katılım fiyatları ve seyahat paketi şu şekilde oluşuyor:

 

Dişhekimi katılımı: 480 Avro

 

VESTA, Dünya Estetik Kongresi’ne Türkiye’den katılmak isteyen dişhekimleri için 480 €’luk katılım ücreti belirledi. Bunun yanı sıra hekimler yine VESTA tarafından hazırlanan özel seyahat paketinden yararlanabilecekler. 1600 €’luk paketin içinde, kongre katılımı, gidiş dönüş uçak bileti, 4 gece konaklama, 1 günlük şehir turu, otel-havaalanı transferleri bulunuyor.

Sözkonusu bu fiyatlar VESTA aracılığıyla kayıt yaptıracak Türk katılımcılar için özel olarak hazırlanmıştır. Örnek vermek gerekirse, FMC tarafından uygulanan standart fiyatlara göre bir dişhekimi için kongre katılım ücreti 567 Pound+%15 KDV'dir. Yani yaklaşık olarak 717 €.

 

Yardımcı personel katılımı: 275 Avro

 

Dişhekimi yardımcıları da kongre kapsamında düzenlenen, kendilerine özel hijyenist oturumlarına katılabilir ve sertifika alabilirler. VESTA tıpkı dişhekimleri gibi yardımcı personeller için de indirimli katılım fiyatı ve seyahat programı hazırladı. Buna göre dişhekimi yardımcıları, kongre katılımı için 275 € ödeyecek.

 

Toplam değeri 1350 € olan seyahat programında ise kongre katılımı, gidiş dönüş uçak bileti, 4 gece konaklama, 1 günlük şehir turu, otel-havaalanı transferleri gibi çeşitli olanak ve hizmetlerden yararlanabilecekler.

Son olarak belirtilmesi gereken bir not da kongrenin dili. Kongre boyunca bilimsel sunumlar İngilizce yapılacak ve herhangi bir tercüme olmayacak. 

 

Londra tüm ihtişamıyla sizi bekliyor

 

Dünya Estetik Kongresi’ne katılmakla sadece bilgi değil aynı zamanda yedi günlük bir harika bir Londra tatilinin de sahibi olacaksınız. Eğitimlerden arta kalan sürede şehrin önemli tarihi ve turistik yerlerini dolaşarak İngiliz kültürünü çok yakından tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Londra’da gezilebilecek önemli yerler ve yapılar arasında şunlar bulunuyor:  

 

Hyde Park: 350 dönümlük alana kurulu Londra’nın merkezindeki en büyük parktır. Parkın güney tarafında Kraliçe Victoria’nın ölmüş kocası Prens Albert’e yaptırdığı anıt bulunmaktadır. Anıtın karşı tarafında, çoğunlukla yazın klasik müzik konserleri için bir buluşma yeri olan Royal Albert Hall yer alır. Parkın kuzey doğusunda Marble Arch girişinde Marble Arch ve Speakers Corner vardır. Speakers köşesi düşünce özgürlüğü ve açık tartışma için bir buluşma yeridir. Her gün sabah 05:00 den gece yarısına kadar açıktır. Giriş ücretsizdir.

   

Buckingham Palace: Kraliçe ile Edinburgh Dükünün Londra’daki evi olup 1837 yılından beri kraliyetin Londra’daki resmi olarak kaldıkları yerdir. Saray resmi fonksiyonların, resmi resepsiyonların, kraliyet seremonilerinin yapıldığı kraliyet ailesinin temel yeridir. Ziyaretçiler askerlerin nöbet değişim seremonisini seyredebilirler. Queens Galeri’yi, Royal Mews’i ve State Rooms’larını ziyaret edebilirler. Buradaki atlar eğer resmi bir görev için kullanılıyorsa o gün halka açık olmayabilir.

 

Trafalgar Square: Londra’nın kalbinde buluşma noktasıdır. Nelson sütununun, the National Gallery’nin bulunduğu, bazen açık hava konserlerinin ve kutlamaların yapıldığı meydandır. Bu meydan Leicester Square ve Piccadilly Circus’dan yürüme mesafesindedir.

 

  Piccadilly Circus: Bu ünlü meydan 1819 yılında Regent Caddesi ile alışveriş merkezi Piccadilly Caddesi’ni birleştirmek üzere düşünülmüş ve yapılmıştır. Meşhur bir buluşma noktası olmuş, çevresindeki alışveriş merkezleri, sinema salonları ve diğer eğlence mekanlarıyla turistlerin ilgisini çeken bir yer halini almıştır. Neon ışıklarıyla kaplı reklamlı binaları da dikkat çekicidir. İngiltere’de insan kalabalığını anlatmak için bir deyim (“burası Piccadilly Circus gibi”…) haline gelen bu meydan, türlü sanatçılara da ilham olmuştur. Ressamlar ve şarkıcılar bu meydanı oldukça fazla kullanmaktadırlar. Ünlü Eros heykeli de burada bulunmaktadır.

 

Palace of Westminster: Thames Nehri’nin kıyısındadır ve Parlemento binasının olduğu yerdir. 1834’te bir yangında hemen hemen tümüyle yok olan sarayın bugünkü yapısı 1852’de tamamlanmıştır. Saray gotik tarzda inşa edilmiş olup meşhur Big Ben saat kulesi de burada bulunmaktadır. Westminster Sarayı’nda House of Commons (Avam Kamarası) ve the House of Lords (Lordlar Kamarası) bulunmaktadır ve parlementonun tatil olduğu dönemlerde ziyarete açıktır.

 

Big Ben: Londra’nın hatta İngiltere’nin sembolü olmuş dünyaca ünlü saat kulesidir. 150 yıllık geçmişi olan saat ismini 13 tonluk dev tarihi çanından almaktadır.

 

Westminster Abbey: Kraliyetle ilgili taç giyme törenleri ve definlerinin yapıldığı yerdir. Güncel yapı 13. yüzyıla kadar gider ve İngiliz tarihindeki birçok ünlü insana ait kabir ve anıtları içerir. İngiliz kraliyet ailesinin neredeyse tüm önemli günlerine mekan olmuş dev bir katedraldir.

 

London Eye: Dev bir dönme dolaba benzeyen bir gözlem tekerleğidir. Thames Nehri’nin kenarında Westminster Sarayı’nın karşı tarafında bulunmaktadır. Tekerlek sabittir ama tam bir dönüş yapması yaklaşık 20 dakika sürmektedir ve 135 metrede dönüşünün en yüksek noktasına ulaşır. Dönüş boyunca manzara olağanüstüdür ve sürekli değişir.     Tower Bridge: Yapımı 1894’te tamamlanan Thames Nehri üzerindeki Londra’nın sembollerinden olan tarihi köprüdür. Bugün ücret karşılığı gezilebilmekte olan köprünün, iki kulesinin içinde bulunan asansörlerle üzerine çıkılabilmektedir. İki kulede de bulunan projektör sistemi ile köprü tarihçesi, yapımı ve işleyişi hakkındaki filmleri izleyebilir, iki kuleyi birbirine bağlayan camlı üst köprülerde her iki manzara yönünde de yürüyebilir, küçücük kayar pencerelerden nefis manzaranın resimleri çekilebilirsiniz.

 

National Gallery: 1824’de kurulan National Gallery’de 13. yüzyıldan 1900’lerin başlarına kadar olan dönemde yapılmış 2300’den fazla resim sergilenmektedir. Galeride dünyaca meşhur paha biçilemeyen pek çok tablo sergilenmektedir. Giriş ise ücretsizdir.

 

British Museum: Çoğunlukla arkeolojik ve etnografya ile ilgili dünyanın pek çok medeniyetine ait örnekler içerir ve dünyanın en önemli müzelerinden biridir. Great Russell Street’te bulunmaktadır.

 

Madame Tussauds: Balmumu heykel ustası Marie Tussauds (1761-1850) tarafından kurulan dünyaca meşhur bir balmumu heykel müzesidir. Müze içinde pek çok eski ve yeni ünlünün, içlerinde Atatürk’ün de bulunduğu pek çok tarihi şahsiyetin mumya heykellerini barındırmaktadır.

 

Covent Garden: Geçmişi 13. yüzyıla dayanan Covent Garden her köşe başında müzisyenlerin verdiği mini konserleri ve sokak sanatçılarının gösterileri ile meşhurdur. İllüzyon gösterileri, ortaoyunları ve komedi şovları ilginizi çekecektir. Meyvenin, sebzenin ve çiçeklerin satıldığı bu alanda bulunan Jubilee Market’ta iğneden ipliğe her şeyi ucuza alabilirsiniz.     Tate Modern (Tate Modern Sanat Müzesi): 2000’de açılan Tate Modern Müzesi ismi üstünde Londra’nın Modern Sanat Müzesidir. 4 bölümden olusan müzede sergilenen akımlar: Kübizm, Fütürizm, Sürrealizm ve Minimalizm’dir.

 

Science Museum (Fen ve Bilim Müzesi): Her yaş grubuna hitap eden fen ve bilim müzesi Science Museum fen deneylerinden ünlü fen bilimcilerin kullandıkları aletlere kadar pek çok eserin sergilendiği aynı zamanda herkeze bizzat yaparak ögrenme olanağı sunduğu çok eğitici bir yerdir.

 

Vize işlemleri

  İngiltere, Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Bu konuda bilgi almak için İngiltere Başkonsolosluğu’na ait http://ukinturkey.fco.gov.uk/tr/visas/ web sitesini ziyaret edebilir veya konsolosluğun randevu sistemini düzenleyen “World Bridge Service” firmasına ait www.visainfoservices.com web sitesi aracılığıyla hem bilgi alabilir hem de online vize randevu başvurusunda bulunabilirsiniz. İngiltere vizesi için online randevu almak mümkün olmakla birlikte, Vestiyer Akademi, vize alımı konusunda hizmet verecek bir turizm acentesi ile de anlaşmıştır. Dileyen katılımcılarımız, sözkonusu acente ile irtibat kurup bedeli mukabilinde hizmet alabilirler.

 

Sıkça sorulan sorular...

 

Seyahat Hakkında

 

Vize için ne zaman başvurmalıyım? Vize kaç günde alınır?

Her ne kadar 3-5 günde alınır diye bir kanaat varsa da, her ihtimale karşı en az 15 iş günü öncesinden başvurmak gerekir.

 

Başvuruyu kendim mi yapmak zorundayım? Bu işlemi bir aracı firma da yapabilir mi? 

Başvuru ile ilgili hazırlıkları kendiniz yapabilir veya bir vize işlem takip firmasından yardım alabilirsiniz. Daha önce hiç vize başvurusu yapmadıysanız ve de İngilizceniz yeterli değilse yardım almanız faydalı olacaktır. Bu konuda uygun fiyata işlem yapan bir firmayı size biz de önerebiliriz. Hazırlık sürecinde yardım alsanız da, bazı biyometrik işlemler sebebiyle başvuru merkezine bizzat gitmeniz istenmektedir.

 

Vize için nereye ve nasıl başvuracağım?

Birleşik Krallık, vize işlemleri için “World Bridge” adında özel bir firmayı yetkilendirmiştir. Başvurular, World Bridge’in www.visainfoservices.com web sitesinden yapılmaktadır. Siteden, ülkeyi “Türkiye” olarak seçip dili “Türkçe” haline getirdikten sonra başvuru prosedürleri hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Başvurunuzu internet üzerinden gönderdikten sonra aynı siteden vize başvuru merkezi randevunuzu da alabilirsiniz veya vize başvuru merkezine randevusuz gidebilirsiniz. Başvurular World Bridge firmasının İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep’teki başvuru merkezlerine yapılmaktadır.

 

Başvuru için Vestiyer Akademi’den hangi belgeleri alacağım? 

Otel ve uçak rezervasyonları ile ilgili belgeleri ve davet mektuplarını size biz temin edeceğiz.

 

Geçerli Schengen vizem var, İngiltere için vize almam gerekiyor mu? 

Evet, Schengen vizesi İngiltere’ye giriş için geçerli değildir, İnglitere vizesi de herhangi bir Schengen ülkesine giriş için kullanılamaz.

 

Başvuru sırasında pasaportumun geçerlilik süresi en az ne kadar olmalıdır? 

Pasaport geçerlilik süresinin başvuru tarihinde 6 aydan uzun olması gerekmektedir.

 

Yeşil pasaportum var vize almak zorunda mıyım? 

Evet.

 

Londra’ya grubun gittiği tarihlerden farklı bir tarihte gidip dönebilir miyim? 

Evet. Uçak biletleriniz farklı tarihli olarak alınabilir ancak bu durumda havaalanı-otel, otel-havaalanı transferlerini kendiniz gerçekleştirmek zorundasınız. Vestiyer Akademi, bu konuda bir yükümlülük kabul etmez.

 

Yolculuk kaç saat sürüyor ve aradaki saat farkı ne kadardır? 

Yolculuk yaklaşık olarak 4 saat sürüyor. Türkiye İngiltere’den iki saat öndedir.

 

 

-----------------------------------------------------

 

 VESTA | Vestiyer Akademi

 Kervangeçmez Sokağı 5/1 34387 Mecidiyeköy, İstanbul, Türkiye

 T +90 212 274 96 60  pbx    F +90 212 274 99 63

 [email protected] 

 www.vestiyer.com.tr

 www.dentiss.com

  -----------------------------------------------------

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.