Dentiss Logo

“Dünya Estetik Kongresi’ndeki tek Türk firması Vestiyer Yayın Grubu’ydu”

“World Aesthetic Congress-Dünya Estetik Kongresi” 6-7 Haziran 2008 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da yapıldı. 600 civarında dişhekiminin ve 70’in üzerinde firmanın katıldığı kongrede tek Türk firması olarak Vestiyer Yayın Grubu yer aldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu ile kongreye katılma amaçlarını, yaptıkları görüşmelerin içeriğini, yabancı dişhekimi ve firma temsilcilerinin Kasım ayında yapılacak Dental İstanbul Kongresi ile ilgili düşüncelerini konuştuk.  
12.06.2008       09.17.32

“World Aesthetic Congress-Dünya Estetik Kongresi” 6-7 Haziran 2008 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da yapıldı. 600 civarında dişhekiminin ve 70’in üzerinde firmanın katıldığı kongrede tek Türk firması olarak Vestiyer Yayın Grubu yer aldı. Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dişhekimi Mustafa Bekerecioğlu ile kongreye katılma amaçlarını, yaptıkları görüşmelerin içeriğini, yabancı dişhekimi ve firma temsilcilerinin Kasım ayında yapılacak Dental İstanbul Kongresi ile ilgili düşüncelerini konuştuk.  

 

Dünya Estetik Kongresi’ne katılma sebeplerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Bir önceki yıl da biz Dünya Estetik Kongresi’ne katılmıştık. Bu yıl büyük bir değişiklikle kendi standımızla kongrede yer aldık. Vestiyer Yayın Grubu olarak bu kongreye katılan ilk  ve tek Türk firmasıyız. Bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Özellikle İstanbul’a karşı ilgi çok fazlaydı. Çünkü katılımcıların çoğu bir şekilde İstanbul’a gelmişlerdi. Bu sebeple insanların sıcak ilgisiyle karşılaştık.

 

Kasım ayındaki Dental İstanbul Kongresi ve kongre kapsamında yedincisini gerçekleştireceğimiz Türk Dişhekimliği Dergisi Uluslararası Bilimsel Kongresi’nin tanıtımını yapmak için Londra’daydık. Bu esnada, 2009’daki kongre için yerimizi de ayırttık. Önümüzdeki yıl da aynı şekilde katılmayı planlıyoruz.

 

Kısaca kongre hakkında bilgi verir misiniz?

 

Dünya Estetik Kongresi’ne yaklaşık 600 dişhekimi katıldı. Başta İngiltere ve Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerden 70’in üzerinde firma da sergi alanında ürünlerini tanıttı. Kongre İngiltere için önemli bir organizasyon. İki gün yoğun şekilde geçti. Aynı anda değişik salonlarda 4-5 sunum yapıldı. Bunun dışında dört adet kurs gerçekleştirildi. Genel olarak kongreye yoğun bir ilginin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

 

İki gün boyunca kimlerle görüşmeler yaptınız?

 

Ağırlıklı olarak dişhekimleri ve firma temsilcileriyle birebir görüşmeler yaptık. Kendilerine Kasım ayında gerçekleştireceğimiz Dental İstanbul Kongresi ile ilgili bilgiler verdik. Görüştüğümüz birçok kişi kongreye ilgi gösterdi ve katılmak için bizden daha detaylı bilgi istediler. Önümüzdeki günlerde onlarla tekrar iletişim kuracağız.

 

Görüşmelerimiz sırasında bizleri şaşırtan güzel şeyler oldu. Kongrede sunum yapan konuşmacılardan bazıları bize Dental İstanbul Kongresi’yle ilgili çeşitli sorular sordular. Birkaç konuşmacı kongremizde konuşma yapmak istediğini belirtti. Bu durumdan çok onurlandık ve mutlu olduk.

 

Bunun yanı sıra kongre esnasında Vestiyer Akademi bünyesinde yapmış olduğumuz Dişhekimliğinde Yardımcı Personel Eğitimi’nin bir sonraki basamağıyla ilgili İngiltere’deki kuruluşlarla da iletişime geçip eğitimlerimizin bir bölümünün orada yapılabilmesi için çeşitli görüşmeler yaptık. Bu konuda çok olumlu gelişmeler oldu. Önümüzdeki günlerde protokol aşamasına geleceğiz. Yani Türkiye’de vermiş olduğumuz temel eğitimi alan yardımcı personeller, ileri düzey ikinci basamak eğitimlerinin bir bölümünü İngiltere’de devam ettirerek sertifika alabilecekler. Bunlarla ilgili detayları önümüzdeki günlerde daha da netleştireceğiz.

 

Bu arada unutmadan söylemek istiyorum standımızda Türk lokumu vardı. Arkadaşlarımız bütün standları tek tek ziyaret ederek lokumlarımızı ve kongremizin tanıtım dosyalarını firma temsilcilerine takdim ettiler. Firmalar ve katılımcılar bu jestimizden memnun kaldılar.

 

Görüştüğünüz kişiler Türk dişhekimliği hakkında neler düşünüyorlar?

 

Türkiye’deki dişhekimliğiyle ilgili gayet olumlu izlemleri olduğunu söyleyebiliriz. Hem dental turizmin ülkemizde çok önemli bir yerde olması hem de övünerek belirtmeliyim ki Türk dişhekimlerinin dünyada saygınlığının bulunması Avrupa dental sektörünün gözlerini Türkiye’ye çevirmelerinde etkili oluyor.

 

Dental İstanbul’un başlıca hedefi İstanbul’u dünyanın önemli kongre merkezlerinden biri haline getirebilmek. Bu tarz kongrelere katılarak yaptığınız tanıtım çalışmaları ne derece etkili oluyor?

 

Bir yerde yaptığınız işin insanlar tarafından fark edilebilmesinde tanıtım büyük rol oynuyor. Bu sebeple Vestiyer Yayın Grubu olarak sadece İngiltere’de değil, Dubai, Bulgaristan ve Almanya’da çeşitli kongrelere katıldık. Önümüzdeki günlerde ise Yunanistan’da gerçekleştirilecek bir organizasyona, Eylül ayında da İsveç’in başkenti Stokholm’de yapılacak Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Kongresi’ne katılacağız. Tabii ki buradaki amacımız Türkiye’de yaptığımız çalışmaları tanıtmaktır. Dolayısıyla insanlar ülkemizde de böyle kongreler organze edildiğini öğrendiklerinde doğal olarak ilgi gösteriyor ve katılmak istiyorlar. Bunun ülke açısından faydasını görüyoruz. Birincisi sektörün büyümesi ve gösterilen ilgi, ikincisi ise ülkemizin tanıtımı.

 

Tekrar kongreye dönecek olursak estetik dişhekimliğinin dünyada bulunduğu yeri nasıl görüyorsunuz?

 

Tabii ki her ülkenin uygulamasında farklılıklar bulunuyor. Uygulamalar farklı olunca da estetik konusunda yapılan işlemler de farklılık gösterebiliyor. Mesela İngiltere’de yüz estetiği olan botoks uygulamaları ağırlıklı olarak dişhekimlerinin yaptığı bir yöntemdir. Bunu ağız, çene ve yüz estetiğiyle birlikte yapıyorlar. Yani dudak kaldırma, dudakların simetrisi, yüzdeki simetrinin düzeltilmesiyle ilgili de dişhekimleri çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Bunun uluslararası düzeyde eğitimini veren bir hekim bulunuyor. Dolayısıyla dişhekimliğinde estetik hızla ilerliyor ve çok güzel sonuçlar veriyor. Eski uygulamaların yerini çok daha pratik, ağrısız-acısız ve daha estetik çalışmalar alıyor.  

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.