İstanbul Dişhekimleri Odası 22 Kasım Dişhekimliği Gününü de içine alan Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle 16 Kasım Pazartesi Taksim, The Marmara Otelde bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Başkanı Mustafa Düğencioğlu ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda; dişhekimliğinin 101. yılında, dişhekimlerinin emeğini hiçleştiren, ağız ve diş sağlığı sorunlarını görmezden gelen anlayışa karşı, dişhekimliği mesleğinin onuru ve sağlık hakkı için mücadele edildiği vurgusu yapıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Mustatafa Düğencioğlu, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, ağız ve diş sağlığı sorunlarının görmezden gelindiğinin altını çizdi. Diş ve dişeti hastalıklarının temel sağlık sorunlarının en başında geldiğini belirten Düğencioğu, koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmemesi sonucunda artan tedavi taleplerinin karşılanmaması nedeniyle diş ve dişeti hastalıklarının toplum sağlığı üzerindeki tahribatlarının artığını söyledi. Toplumun ağız ve diş sağlığı sorunlarını kamunun tek başına çözemeyeceğini, muayenehanelerin de bu çözümün bir parçası haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Hükümetin Türk Dişhekimleri Birliğinin kamunun başta muayenehaneler olmak üzere özel sağlık kuruluşlarından hizmet alımını krizi bahane ederek rafa kaldırdığını hatırlatan Düğencioğlu, krizin faturası yoksullara, emekçilere kesilmiştirdedi.
Düğencioğlu, Sağlık Bakanlığının Türk Dişhekimleri Birliği tarafından hekim emeğini korumak ve dişhekimleri arasındaki haksız rekabeti önlemek amacıyla hazırlanan, Asgari Ücret Tarifesini 2007 yılından beri onaylamadığını hatırlatarak, Hükümetin dişhekiminin emeğini hiçleştiren bir tutum aldığının altını çizdi. Türk Dişhekimleri Birliği ve Dişhekimleri Odalarının tüm itirazlarına rağmen dişhekimliğinde altı dalda uzmanlık öngören Tıpta ve Dişhekimliğinde Uzmanlık Yönetmeliğinin yayınlandığını belirten Düğencioğlu, hükümetin meslek örgütlerine kulaklarını tıkadığını söyledi.
Kaynak: İstanbul Dişhekimleri Odası