Dişlerdeki Çapraşıklığın Tel Takmadan Tedavisi Mümkün
Dişlerdeki çapraşıklığı tedavi ettirmek isteyen; ancak tel takmak istemeyenleri sevindiren ve diş sağlığında çığır açan İnvisalign yöntemi ile ilgili Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, "Hiçbir şekilde tellerin dışardan görünmesini istemeyen erişkin kişiler için, tellerin dil tarafından uygulanmasını yapabiliyoruz. Oldukça farklı bir teknikle teller görünmez olarak dişlerin yerlerini değiştirmeyi başardı. Lingual tedavi dediğimiz bu yöntemle, belki biraz daha uzun sürede; ama mükemmel tedaviler yapabiliyoruz.” dedi.
05.03.2012
12.45.44
Ortodondist Dr. Aylin Sezen Yalçın, dişlerdeki çapraşıklığı tedavi ettirmek isteyen; ancak tel takmak istemeyenleri sevindirecek, diş sağlığında çığır açan İnvisalign yöntemini anlattı. Dr. Yalçın, bu farklı teknikle tellerin dışarıdan görünmesini istemeyen yetişkinler için, tellerin görünmez olarak dişlerin yerini değiştirmeyi başardıklarını ifade etti. Takılıp çıkartılabilen ergonomik şeffaf plaklar sayesinde hem estetik kaygılar gideriliyor hem de daha konforlu bir tedavi süreci yaşanıyor.
İnvisalign tedavisiyle 1,5 milyon kişinin tedavi edildiğini söyleyen Dr. Yalçın, “Ortodontik tedavi, dişlerin ve çene kemiklerinin teller aracılığıyla düzeltilmesini sağlayan, son yıllarda özellikle çocukların diş çapraşıklıklarının ve çene gelişimlerinin düzeltilmesinde çok sıklıkla kullanılan oldukça popüler bir tedavi şeklidir. Ortodontinin çocuklardaki başarısını gören erişkinler, daha genç yaşlarında yaptırmadıkları ya da imkânsızlıklardan dolayı yaptıramadıkları tedavilerini, 30- 40 yaşından sonra yaptırmak istediler; ama yine braketlerin, yani tellerin, görünümleri bu sefer sosyal hayatlarını etkileyeceği endişesiyle vazgeçtiler. İşte tam bu sorundan dolayı ortodontik tedavi seçeneklerini arttırmak ve kullanılan malzemeleri daha estetik hale getirmek kaçınılmaz oldu.” dedi.
Dr. Yalçın, tedaviyle ilgili şunları söyledi: “Metal görünümlü braketler, sadece çocukların kullanımına bırakıldı. Erişkin ve genç erişkin kişilerde sabit kullanılan telleri metal yerine seramikten (diş renginde ) üretildi ve tellerin dışardan görünme miktarı azaltılarak daha rahat kullanılır hale getirildi. Hiçbir şekilde tellerin dışardan görünmesini istemeyen erişkin kişiler için, tellerin dil tarafından uygulanmasını yapabiliyoruz. Oldukça farklı bir teknikle teller görünmez olarak dişlerin yerlerini değiştirmeyi başardı. Lingual tedavi dediğimiz bu yöntemle, belki biraz daha uzun sürede; ama mükemmel tedaviler yapabiliyoruz.”
Erişkin Ortodontik Tedavileri ile İlgili En Önemli Yenilik: İnvisalign
İnvisalign’in sabit olarak yapılan geleneksel tedavilerden en önemli farkının, takılıp çıkartılabilen şeffaf plaklar olduğunu belirten Dr. Yalçın, “Öncelikle ilk muayenemizde, kişinin invisalign ile tedavi edilip edilemeyeceğine karar veriyoruz. Eğer uygun bulunursa, alt ve üst dişlerden bir çift ölçü alınıyor. Yapılacak tedavi ortodontist tarafından planlanıyor. Meksika’ya gönderiliyor. Meksika’daki teknik ekip, tam bilgisayar desteği ile tedavi detaylandırılıyor ve tedaviyi gerçekleştirecek olan plaklar, el değmeden hazırlanıyor. Yaklaşık 20 gün sonra İnvisalign plakları kliniğimize ulaşıyor ve tedavi başlıyor. En önemli avantajı istenildiği zaman çıkartılabilmesi olan bu plaklar, oldukça ince ve hafif bir malzemeden yapılıyor. Gün içinde, uyurken, toplantıda, yazı yazarken rahatlıkla kullanılabiliyor. Sadece yemekler sırasında kullanamıyoruz.”dedi.
Bilimsel Olarak Kanıtlandı
Dr. Yalçın: “İnvisalign’in, ilk piyasaya sürüldüğü 2000 yıllarının başından sonraki süreçte, oldukça önemli değişiklikler yapılarak tekniği ve malzemeleri geliştirdi. Şeffaf plaklarla yapılan ortodontik tedavilerin sonuçları alındı. Bu yöntemle 1,5 milyon kişi tedavi edildi. Sonuçların başarısı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. İnvisalign erişkin tedavilerine yeni bir soluk getirmiş, mükemmel bir tedavi alternatifi olarak görünmektedir. Tüm dünyada İnvisalign, özel eğitim sertifikası, kullanma ehliyeti olan ortodontistler tarafından uygulanabiliyor. Dişlerinde çapraşıklığı olan ve bundan mutsuz olan kişiler, şeffaf plaklarla yapılan tedavilerin size uygun olup olmadığını öğrenerek bir adım atabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.