Dentiss Logo

Dişhekimliği Dergisi’nin 88. sayısı çıktı

Muayenehane pratiğine yönelik olarak hazırlanan ve her kesimden dişhekiminin severek okuduğu Dişhekimliği Dergisi’nin 88. sayısı yayınlandı. “Dişhekimliğinde Lazer”in kapak konusu olarak işlendiği derginin bu sayısında yine değişik konularda makaleler, haber ve röportajlar yer alıyor. Dergide kapak konusu kapsamında alanında tanınan akademisyenlerce hazırlanan makaleler arasında şunlar bulunuyor:
25.09.2009       11.16.13

Muayenehane pratiğine yönelik olarak hazırlanan ve her kesimden dişhekiminin severek okuduğu Dişhekimliği Dergisi’nin 88. sayısı yayınlandı. “Dişhekimliğinde Lazer”in kapak konusu olarak işlendiği derginin bu sayısında yine değişik konularda makaleler, haber ve röportajlar yer alıyor.

 

Dergide kapak konusu kapsamında alanında tanınan akademisyenlerce hazırlanan makaleler arasında şunlar bulunuyor: Prof. Dr. Hakkı Tanyeri “Dişhekimliğinde Lazer”, Prof. Dr. Selçuk Yılmaz ve Yard. Doç. Dr. Hare Gürsoy Mert “Lazer ve Dişhekimliği”, Prof. Dr. Aslan Y. Gökbuget ve Dişhekimi Derya Erbil “Dişeti Hiperpigmentasyonunda Er:YAG Laser Kullanımı – Multidisipliner Tedavi Yaklaşımı ile Bir Olgu Sunumu”, Dişhekimi Amila Brkic, Dişhekimi Esra Eyüpoğlu, Dişhekimi Çiğdem Özçamur, Prof. Dr. Banu Gürkan Köseoğlu, Prof. Dr. Hülya Koçak Berberoğlu ve Prof. Dr. Cengizhan Keskin “Ağız İçi Yumuşak Doku Lezyonlarının Eksizyonel Biyopsisinde Diod Lazer Kullanımı: 6 Olgu Sunumu”, Doç. Dr. Gülay Vural “Ortodontik Tedavilerde Lazerlerin Yeri”, Prof. Dr. Cem Şener ve Prof. Dr. Ferda Taşar “Dişhekimliğinde Lazerin Gelişimi ve Temelleri”.

 

Derginin bu sayısında ayrıca Prof. Dr. Sevil Gürgan, Dişhekimi Esra Yazıcı ve Doç. Dr. Filiz Yalçın Çakır tarafından kaleme alınan “Vital Diş Beyazlatma Teknikleri”, Prof. Dr. Gamze Aren’in “Çocuk Endodontisinde Doğru Karar” ve Doç. Dr. Beyza Hancıoğlu Kırcelli, Yard. Doç. Dr. Hilal Uslu Toygar, Uzman Dr. Sevinç Karan, Öğr. Gör. Selda Kutlar Doğan ve Öğr. Gör. Cem Kırcelli’nin ortaklaşa hazırladığı “Kron-Kök Kırığına Sahip Ön Dişlerin Disiplinler Arası Yaklaşımla Tedavisi: Olgu Raporu” isimli makaleler de okunabilir.

 

Derginin artık klasikleşen ve ilgiyle takip edilen Mekan Tasarım bölümünde, Dişhekimi Özgür Çetinkaya ile Konya’da bulunan muayenehanesi hakkında zevkle okunabilecek bir söyleşi yer alıyor. Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği (TPİD) Başkanı Çetin Sevük ile yapılan röportajda 16-17 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan TPİD 18. Uluslararası Kongresi ile CAI Academy’in 4. Uluslararası Kongresi ile ilgili ayrıntılar bulunuyor. Eylül ayından itibaren Sunray’de firmaortağı olarak çalışmalara başlayan dental sektörün bilinen isimlerinden Bülent Yaman ile yapılan söyleşi de ilgiyle okunabilir.

 

Dentalhaber bölümünde ise, Vestiyer Akademi organizatörlüğünde 8 Ağustos 2009 tarihinde Londra’da gerçekleştirilen Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç Eğitimi Semineri ile ilgili ayrıntılar mevcut. Ayrıca yine bu sayfalardaki çeşitli firmalara ait ürün tanıtımları da dişhekimlerinin ilgisini çekebilir.

 

Prof. Dr. Meral Ünür tarafından hazırlanan Ödüllü Vaka Tartışması ile Prof. Dr. Ferda Taşar, Dişhekimi Esra Yazıcı ve Dişhekimi Emre Tosun üçlüsünün oluşturduğu Bilginizi Ölçün bölümleri her zamanki gibi derginin sayfalarındaki yerlerini alıyor. 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.