Dentiss Logo

Dişhekimliği Dergisi’nin 85. sayısı yine dopdolu

Her kesimden dişhekiminin büyük bir ilgiyle okuduğu Dişhekimliği Dergisi’nin 85. sayısı yayımlandı. “Koruyucu Dişhekimliği”nin kapak konusu olarak ele alındığı derginin yeni sayısında, dişhekimliğinin değişik alanlarından makaleler, röportaj ve haberler yer alıyor. Dergide kapak konusu çerçevesinde birbirinden değerli akademisyenlerin hazırladığı makaleler arasında; Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi
07.03.2009       12.15.59

Her kesimden dişhekiminin büyük bir ilgiyle okuduğu Dişhekimliği Dergisi’nin 85. sayısı yayımlandı. “Koruyucu Dişhekimliği”nin kapak konusu olarak ele alındığı derginin yeni sayısında, dişhekimliğinin değişik alanlarından makaleler, röportaj ve haberler yer alıyor.

 

Dergide kapak konusu çerçevesinde birbirinden değerli akademisyenlerin hazırladığı makaleler arasında; Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Yard. Doç. Dr. Nida Hüroğlu tarafından hazırlanan “Çürük Aktivite Testleri”, Yard. Doç. Dr. M. Sertaç Peker’in kaleme aldığı “Beslenme ve Diş Çürükleri”, Yard. Doç. Dr. Eda Haznedaroğlu’nun “Fluorid Metabolizması ve Toksisitesi”, Prof. Dr. Ali Menteş’in hazırladığı “Dişhekimlerinin Kullandığı Topikal Fluorid Uygulamaları” ve Yard. Doç. Dr. Işıl Özgür Kalyoncu’ya ait “Koruyucu Dişhekimliğinde Fissür Örtücüler” başlıklı makaler okunabilir. Kapak konusunun yanı sıra İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Özcan tarafından kaleme alınan “Oral Mukozanın Kırmızı ve Beyaz Lezyonlarında Ayırıcı Tanının Önemi” isimli makale de derginin sayfalarında yer alıyor.

 

Derginin 85. sayısında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tosun ve Osseointegrasyon Derneği (Osseder) Başkanı Serdar Soytürk ile yapılan röportajlar yer alıyor. Mekan Tasarım bölümünde ise, Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Ünsal ile kliniği üzerine yapılan bir söyleşi ilgiyle okunabilir.  

 

24-28 Mart 2009 tarihlerinde Almanya’nın Köln şehrinde yapılacak 33. IDS Fuarı dergide mercek altına yatırılıyor. Fuar ile ilgili güncel bilgiler ve katılımcı bazı Türk firmaların yetkililerinin organizasyona ilişkin değerlendirmeleri dosyada ayrıntılı biçimde yer alıyor.     

 

Vakalarımızı Paylaşıyoruz bölümünde Dişhekimi Serkan Er’in “Estetik Beklentiyi Karşılayan Tedaviler” isimli çalışması anlatılıyor. Derginin klasikleşen sayfalarından olan ve İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Ünür tarafından hazırlanan “Ödüllü Vaka Tartışması”ile aynı fakülte öğrencilerinden Ömer Faruk Tanı, Furkan Altınel ve Yücel Özdemir’in ortaklaşa oluşturdukları “Bilginizi Ölçün” sayfaları okurların ilgisini çekecek. Dental Haber sayfalarında ise dişhekimliğinde yapılan etkinliklerin haberleri ile çeşitli firmalara ait ürün tanıtımları yer alıyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.