Dentiss Logo

Diş Protez Teknisyenleri için Çalıştay Düzenlendi

İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı tarafından yürütülmekte olan “Are You Aware? Farkında mısın? Projesi için çalıştay & kapanış toplantısı düzenlendi. Diş protez laboratuvarlarında iş sağlığı ve güvenliğinin artırılmasını destekleyen projenin süreç ve sonuçları sektör temsilcileri tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.
20.05.2022       11.57.47

Ä°ÅŸ SaÄŸlığı ve GüvenliÄŸinin GeliÅŸtirilmesi Hibe Programı (Improving Occupational Health and Safety Grant Scheme-IOHS) kapsamında TREESP1.1OHSMS/P-03/290 sözleÅŸme numarasıyla yürütülen Are You Aware? Farkında mısın? Projesinin kapanış toplantısı ve “DiÅŸ Protez Teknisyenlerinin SaÄŸlığı Çalıştayı” 12 Mayıs 2022 PerÅŸembe günü Ä°stanbul Dosso Dossi Hotels Downtown’da gerçekleÅŸtirildi. GeçtiÄŸimiz yıl Åžubat ayında baÅŸlayan proje; Ä°stanbul’da faaliyet gösteren diÅŸ protez laboratuvarlarında mevcut durumun iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi açısından incelenmesi, ihtiyaçların belirlenmesi, model geliÅŸtirilmesi ve sektörü iyileÅŸtirme çalışmaları kapsamında öneri belgesi niteliÄŸinde bir yol haritasının hazırlanmasını hedeflemiÅŸti.

Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Ä°stanbul Umum DiÅŸ Teknisyenleri ve Sanatkarları Odası - Ä°DTO ortaklığıyla yürütülen projenin açılış konuÅŸmaları, GöÄŸüs Hastalıkları Uzmanı, Acıbadem Altunizade Hastanesi BaÅŸhekimi ve Ä°NSEV Genel BaÅŸkanı Prof. Dr. ÇaÄŸlar ÇuhadaroÄŸlu’nun hoÅŸgeldiniz konuÅŸmasıyla baÅŸladı. Ardından sırasıyla; Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸretim üyesi ve Ä°NSEV Kurucu BaÅŸkanı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Ä°stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk SaÄŸlığı Anabilim Dalı Ä°ÅŸ ve Meslek Hastalıkları Yandal EÄŸitim Programı Sorumlusu Prof. Dr. Sevgi Canbaz, proje ortağı Ä°DTO Genel BaÅŸkanı Muharrem DeÄŸerli ve Ä°SGÜM BaÅŸkanı Emriye Yılmaz MollasalihoÄŸlu söz aldılar.

DiÅŸ protez laboratuvarlarında silikozis baÅŸta olmak üzere iÅŸ ve meslek hastalıklarının önlenmesi, sektörde bir dönüÅŸüm ve kamuoyu farkındalığı oluÅŸturulması hedeflenen proje kapsamında 116 diÅŸ protez laboratuvarında ortam ölçümleri gerçekleÅŸtirildi. Bu laboratuvarda çalışan 297 teknisyen için iÅŸçi saÄŸlığı gözetimi çalışmaları yapıldı. Elde edilen verilerin, proje çıktılarından biri olan Mevcut Durum Analizi Raporuna yansıtılacağı Proje Koordinatörü Deniz Özdikmenli tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantının öÄŸleden sonraki oturumlarında ise sektörde ISG koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi, eÄŸitim ve saÄŸlık olmak üzere konu, üç baÅŸlıkta tartışıldı. Sektörün sorun ve çözüm önerilerinden oluÅŸacak çalıştay raporunun açık kaynak olarak yayınlanacağı bilgisi katılımcılarla paylaşıldı. Programın son bölümünde, projenin sürdürülebilirlik adımlarıyla ilgili talepler ve katılımcılardan gelen diÄŸer katkılar alındı, sorular yanıtlandı. YoÄŸun programı nedeniyle öÄŸleden sonraki oturumlara katılan AB Türkiye Delegasyonu Sosyal Politikalardan Sorumlu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner Demir, bu projeye özel bir önem verdiklerini, baÅŸarıyla sonuçlanmış olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.