Dentiss Logo

“Diş Hekimliği Etiği Kursu” düzenlendi

Kursun amacının, mesleki uygulamalar sırasında sahip olunması gereken temel dişhekimliği etiği bilgilerini aktarmak ve güncelleştirmek olduğu bildirildi. Adana’da 2 gün süreli “Diş Hekimliği Etiği Kursu”na 33 Diş Hekimi katıldı. Kursun amacının, mesleki uygulamalar sırasında sahip olunması gereken temel diş hekimliği etiği bilgilerini aktarmak ve güncelleştirmek olduğu bildirildi.  
01.02.2010       11.34.22

Kursun amacının, mesleki uygulamalar sırasında sahip olunması gereken temel dişhekimliği etiği bilgilerini aktarmak ve güncelleştirmek olduğu bildirildi.

 

Adana’da 2 gün süreli “Diş Hekimliği Etiği Kursu”na 33 Diş Hekiminin katıldı. Kursun amacının, mesleki uygulamalar sırasında sahip olunması gereken temel diş hekimliği etiği bilgilerini aktarmak ve güncelleştirmek olduğu bildirildi.                      

Adana’da “Diş Hekimliği Etiği Kursu” düzenlendi. 2 gün süreli kursa 33 Diş Hekimi katıldı.

 

Hekimevi’ndeki kursun amacının mesleki uygulamalar sırasında sahip olunması gereken temel diş hekimliği etiği bilgilerini aktarmak ve güncelleştirmek olduğunu belirten Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Dilek, “Mesleki etik sorumlulukların içselleştirilmesinde, mesleki karar ve eylemlerde etik değerlerin gözetilmesinde,  etik sorunlara çözüm önerisi getirilmesinde diş hekimlerine yol gösterici olmak;     Diş hekimlerinin etik farkındalığını arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Dalı ile Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda Gülay Kadıoğlu, 2 gün süreyle katılımcılara kursun kapsamında  “Etik-deontoloji-mevzuata ilişkin kuramsal bilgiler; “, “Biyomedikal etiğin temel ilkeleri”, “Diş hekimliği etiğine özgü değerler ve ilkeler”, “Hasta hakları ve hekim sorumluluğuna ilişkin etik ve yasal yükümlülükler”, “Ulusal ve uluslararası tıp-diş hekimliği etiği kodları”,  “Diş hekimliği etik sorunları ve bu sorunlara yönelik vaka analizleri”, “Diş hekimliğinde hatalı uygulamaların etik ve hukuki boyutu”, “Diş hekimliğinde mesleki ve etik sorumluluk”, “Araştırma ve yayın etiği, etik kurullara” ilişkin kuramsal bilgiler verdi.   Kaynak: Expressgazete  

 

3 AYRI KURS VAR

 

Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Diş Tabibi Süleyman Dilek, Adana’daki tüm diş hekimini bu kurstan geçirmeyi hedeflediklerini yıl sonuna kadar da 3 ayrı kursta 97 kişiye daha eğitim verileceğini sözlerine ekledi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.