Dentiss Logo

Diş Hekimi Yardımcılarına 28. Temel Eğitim

Diş hekimliği eğitimlerinin öncüsü VESTA | Vestiyer Yayın Grubu, yardımcı personeller için 28. ‘Yardımcı Personel Temel Eğitim Semineri’ni düzenledi. Katılımcılar, iki günün sonunda seminer anısı olarak toplu fotoğraf çektirirken Dt. Mustafa Bekerecioğlu’na ve VESTA’ya memnuniyetlerini dile getirdi.
14.12.2012       17.11.24
Diş hekimliği eğitimlerinin öncüsü VESTA | Vestiyer Yayın Grubu, yardımcı personeller için 28. ‘Yardımcı Personel Temel Eğitim Semineri’ni düzenledi. İstanbul Bakırköy Titanic Port Otel’de organize edilen seminerde bir araya gelen dental asistanlar, meslekleriyle ilgili bilimsel ve doğru bilgiyi öğrenme ve çalışma yaşamlarında kendilerine yardımcı olacak deneyimleri uygulama fırsatı yakaladı. Katılımcılar, iki günün sonunda seminer anısı olarak toplu fotoğraf çektirirken Dt. Mustafa Bekerecioğlu’na ve VESTA’ya memnuniyetlerini dile getirdi.



Diş hekimliği pratiğinde önemli bir konuma sahip olan ağız ve diş sağlığı yardımcı personellerine yönelik 29–30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimi VESTA Eğitim Koordinatörü Dt. Mustafa Bekerecioğlu verdi. Ankara’dan Azerbaycan’a, Manisa’dan Kayseri’ye, Tekirdağ’dan Muğla’ya çok sayıda diş hekimi asistanının yer aldığı seminerde katılımcıların çalışma alanlarıyla ilgili konular ele alındı. VESTA’nın sektördeki eleman eksikliğini giderme ve yardımcı personellere etkin nitelikler kazandırma hedefiyle yola çıktığı eğitimde, asistanların günlük pratiklerinde en çok kullandıkları 14 konu başlığı gündeme getirildi. Eğitim konularının içeriğinde diş anatomisinden kullanılan terimlere, hasta kayıtlarından alet, cihaz ve sarf malzemelerine, anestezi ve ilk yardımdan ofis yönetimine çeşitli konular yer aldı. Yardımcı personeller, bu eğitim sayesinde mesleki bilgilerine yenilerini ekleme ve farklı bakış açıları kazanma şansı yakalamış oldu.



Asistanlar, sunumların ardından Bekerecioğlu’nun uygulamalı bir şekilde anlattığı hekim-asistan senkronize çalışmasına katıldı. İki tam günlük eğitim seminerinin ardından Bekerecioğlu, katılımcılara seminerde anlatılan konular hakkında ölçme-değerlendirme sınavı yaparak personellere sertifikalarını dağıttı.




Yeni Eğitimlerin Tarihleri Açıklandı


Yaklaşık 6 yıldır süregelen ve diş hekimi yardımcı personelleri için önemli hususların ele alındığı ‘Yardımcı Personel Temel Eğitim Seminerleri’ne bugüne kadar yaklaşık 800 dental asistan katıldı. VESTA, yardımcı personeller için sonraki eğitim tarihlerini de açıkladı. 25 kişilik kontenjanın belirlendiği eğitim için kayıtlar alınmaya başlandı. 19–20 Ocak’ta İstanbul’da düzenleneceği belirtilen seminerde yardımcı personelin rolü, diş hekimi muayenehanesinin işlevi, diş hekimliğinin tarihi, dişin anatomisi, diş hekimliğinde tedavi dalları, dişlerle ilgili kullanılan terimler, hasta kayıtları, kullanılan temel alet, cihaz ve sarf malzemeleri, anestezi, ilkyardım, ofis yönetimi gibi konular hakkında sunumlar yapılacak. Ayrıca hekim-yardımcı personel senkronize çalışması uygulamaları da gerçekleştirilecek. Bir diğer eğitim ise 24 Şubat’ta yine İstanbul’da yapılacak. 25 kişilik kontenjanlı ve “İmplantoloji ve Cerrahi Operasyonlar Öncesinde Kliniğin ve Hastanın Hazırlanması” başlıklı seminerde implantoloji ve cerrahi uygulamalar üzerinde asistanın rolü eğitimi düzenlenecek. Her iki eğitimi de VESTA Eğitim Koordinatörü Dt. Mustafa Bekerecioğlu verecek.

Bunun yanı sıra seminerlere katılan yardımcı personellere Vestiyer Yayın Grubu, hediye de verecek. Katılımcı asistanlar bir yıl boyunca Dt. Bekerecioğlu’nun editörü olduğu Asisdent dergisine abone olma şansı yakalayacak.





Tuğçe Benek / Mersin

Bir buçuk yıldır asistanlık yapıyorum. Gayet başarılıydı eğitim. Yıllardır doğru bildiğimiz yanlışları burada öğrenmiş olduk. Aslında bildiğimizi sandığımız konuları bilmiyormuşuz, daha doğrusu doğru bilmiyormuşuz. O yüzden çok faydalı, mükemmel bir eğitimdi. Çalışmalarımda artık hemen hemen her şeyi emin olarak yapacağım. ‘Acaba’larım artık olmayacak.

Aysun Batman / İstanbul

Süper bir eğitim, beklediğimden de çok iyi, çok beğendim. Mustafa Bey konuları gayet güzel anlatıyor, sunumu başarılı ve her konuyu oldukça keyifli anlattı. Burada bilmediğim birçok şey olduğunu fark ettim ve bunları öğrenme imkânım oldu. Yaklaşık iki yıldır yardımcı personelim. Birçok dalları bilmiyormuşum. İşime yarayacak şeyleri öğrendim.

Sevda Kazımova / Azerbaycan

Eğitime Bakü’den katılıyorum. 13 yıldır diş hekimi yardımcı personeliyim. Bu organizasyonun bana büyük faydası olduğunu söyleyebilirim. Bütün asistanların bu tür eğitimlere ihtiyacı var ve herkese katılmalarını tavsiye ediyorum.

Aysun Akay / İstanbul

Kliniğimize Vestiyer Yayın Grubu’nun dergileri geliyor, takip ediyoruz. Bu eğitime katılmayı da dergilerde görünce kararlaştırdım. Altı aydır yardımcı personelim. Benim için bu eğitime katılmak çok çok güzel oldu. Buraya geldiğimde gerçekten hiçbir şey bilmediğimi anladım. Eğitime katılmadan bu işi yapıyorum, şunları biliyorum, diyordum kendime. Ancak buraya katıldığımda bilmediğimin farkına vardım. En önemlisi burada bilmediklerimi öğreniyorum, kendimi geliştiriyorum. Mesleğimle ilgili daha da ilerlemek istiyordum, bu eğitimler sayesinde daha iyi kendimi yetiştireceğim. Sertifika alıyor olmamız da gayet iyi. 

Yıldız Pekgöz / Tekirdağ

İki yıldır diş hekimliği yardımcı personeliyim. Semineri çok güzel buldum. Çok memnun kaldım. Beklediğimin üstündeydi, daha da güzeliydi. Bu kadar rahat olabileceğim ve iyi öğrenebileceğim bir ortam değil de uzun anlatımlarla sıkılacağım bir ortam olacağını düşünmüştüm. Ancak buraya gelince yanlış düşündüğümü anladım. Her şey çok güzel, ortam ve arkadaşlar iyi. Mustafa Hoca’nın anlatışını çok beğendim. Anlatımı, örnekleri, tarifleri oldukça açık ve iyi öğrenmemizi sağlıyor. Geldiğime çok memnun oldum.

Deniz Erdoğdu / İstanbul 

Henüz birkaç aydır yardımcı personelim. Tüm yardımcı personel arkadaşlarımın bu seminere katılmalarını isterim. Eğitim süper. Mustafa Hoca bizleri çok önemli ve yardımcı olacak konularda bilgilendiriyor, çok ayrıntılı şekilde anlatıyor. İçeriği çok beğendim. Eğlenceli ve rahat bir ortamda eğitim yapıyoruz.

Buket Ulu / Kayseri

İki yıldır bu mesleği yapıyorum. Gerçekten çok memnun kaldım, çok iyi buldum eğitimi. Çok iyi oldu benim için buraya gelmem. Bunları izledikten sonra herhalde ben bir şey bilmiyorum, dedim. Faydası oldukça fazla oldu. Bilmemiz gerekenlerin en detaylarına iniyoruz. Bu da beni çok mutlu etti. Bilmediğim şeyleri öğrendim. Daha farklı şekilde ilerleyeceğim bundan sonra buradaki bilgilerimle. Her yönden öğrendiklerimin bana faydası olacak. Hastalara davranışlarımla, hekimimle iletişimimde artıları olacak.

Birsen Erdem / Ankara

Yaklaşık iki yıldır yardımcı personellik yapıyorum. İlk defa böyle bir eğitime katılıyorum, çok hoş, çok beğendim. Bilgilerimize yenilerini kattık, bildiklerimizi tekrarladık. VESTA’ya ve Mustafa Bey’e teşekkür ediyorum.

Haber/Röportaj/Fotoğraf: Sesil KOCAR
 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.