Dentiss Logo

Dental Labor Günleri: Yılın en iyi diş teknisyenliği kongresi

Dental Labor Günleri, Dental İstanbul’un ikinci ve üçüncü günlerinde, diş teknisyenlerini ağırladı. Kendi alanlarında tanınmış bilim adamlarının sunumlarının yanı sıra pek çok kurs ve seminer de Dental Labor Günleri kapsamında gerçekleştirildi. Hem yerli ve yabancı katılımcı sayısı, hem bilimsel içeriği hem de firmaların verdiği destekle bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilen tüm diş teknisyenliği kongrelerinin en görkemlisi olan Dental Labor Günleri’nin kongre başkanlığını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dr. Uğur Ergin yaptı.
16.11.2007       13.20.27

Dental Labor Günleri, Dental İstanbul’un ikinci ve üçüncü günlerinde, diş teknisyenlerini ağırladı. Kendi alanlarında tanınmış bilim adamlarının sunumlarının yanı sıra pek çok kurs ve seminer de Dental Labor Günleri kapsamında gerçekleştirildi.

 

Hem yerli ve yabancı katılımcı sayısı, hem bilimsel içeriği hem de firmaların verdiği destekle bu yıl Türkiye’de gerçekleştirilen tüm diş teknisyenliği kongrelerinin en görkemlisi olan Dental Labor Günleri’nin kongre başkanlığını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Dr. Uğur Ergin yaptı.

 

Gelecek yıllar için umut verici bir katılımla gerçekleşen Dental Labor Günleri, Almanya merkezli yayın yapan ve dünyada diş teknisyenliğinin okulu sayılan Das Dental Labor tarafından da, şef editör düzeyinde bir katılımla desteklendi.

 

Bilimsel programda son teknolojik gelişmeler ön planda

 

Dental Labor GünleriÂ’nin bilimsel programında Ä°stanbul Ãœniversitesi DiÅŸhekimliÄŸi Fakültesi Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Çetin Sevük, diÅŸhekimliÄŸi uygulamalarında Cad/Cam uygulamaları  konulu bir sunum yaptı.

 

Doç. Dr. Tonguç Sülün ise yaptığı sunumda, günümüzde yüz arkı kullanımının baÅŸarılı bir protez yapımı için vazgeçilmezliÄŸini belirtti. Sınırlı sayıdaki bilimsel çalışma ve yüzyılı aÅŸkın bir süredir baÅŸarıyla kullanılan ve genel kabul görmüş olan yüz arklarının halen diÅŸhekimliÄŸi pratiÄŸinin önemli araçlarından biri olarak kaldığını vurguladı. 

 

Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Aydın, diş teknisyenliğinin gelecekteki alanlarından biri olmaya aday olan epitetik protezler ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

AlmanyaÂ’dan DiÅŸ Teknisyeni Jungen Claeys, “Porselen yığımında efekti çalışmalar”, Ankara Ãœniversitesi DiÅŸhekimliÄŸi Fakültesi Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Kemal Ãœnsal “İmplant üstü protezler”, Dental Labor Åžef Editörü Dr. Angelika Schaller “Gelecek 10 yılda diÅŸ teknisyenliÄŸi”, FransaÂ’dan Jean Yves Ciers  "Press seramikler mi zirkonya mı?” konulu sunumlar gerçekleÅŸtirdi.

 

Dental Labor Günleri Uluslararası Diş Teknisyenliği Kongresi Başkanı ve Dental Labor Türkiye Editörü Dr. Uğur Ergin ise "İmplantüstü protezlerde laboratuar aşamaları" konulu çalışmasını, katılımcılardan gelen olağanüstü talep nedeniyle ikinci gün tekrar sundu.

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.