Vestiyer Yayın Grubu tarafından her yıl düzenlenen ve diş hekimliği
sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olan Dental İstanbul 2011
Kongresi, 22 23 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. İstanbul
Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezinde düzenlenen geniş kapsamlı
kongrede yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda diş hekimi, diş
teknisyeni ve diş hekimi yardımcısı bir araya geldi. Büyük ilginin
olduğu Dental İstanbul 2011e binin üzerinde diş hekimi (780 kayıtlı),
400 diş teknisyeni (250 kayıtlı) ve 50 diş hekimi yardımcısı katıldı.
Bilimsel programda yer alan 20 konuşmacının katılımcılarla bilgi ve
deneyimlerini paylaştığı kongrede, diş hekimliği alanında faaliyet
gösteren 60 firma da sergi alanında stant açtı.
Vestiyer Yayın Grubu tarafından her yıl düzenlenen ve diş hekimliği
sektörünün en büyük organizasyonlarından biri olan Dental İstanbul 2011
Kongresi, 22 23 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirildi. İstanbul
Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezinde düzenlenen geniş kapsamlı
kongrede yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda diş hekimi, diş
teknisyeni ve diş hekimi yardımcısı bir araya geldi. Büyük ilginin
olduğu Dental İstanbul 2011e binin üzerinde diş hekimi (780 kayıtlı),
400 diş teknisyeni (250 kayıtlı) ve 50 diş hekimi yardımcısı katıldı.
Bilimsel programda yer alan 20 konuşmacının katılımcılarla bilgi ve
deneyimlerini paylaştığı kongrede, diş hekimliği alanında faaliyet
gösteren 60 firma da sergi alanında stant açtı.
Diş hekimlerine yönelik oturumlara ilgi yoğun oldu
Vestiyer Yayın Grubunun organize ettiği Dental İstanbul Kongresi, 22 Ekim 2011 günü 09.00da Vestiyer Akademi Eğitim Koordinatörü Dr. Mustafa Bekerecioğlunun açılış konuşması ile başladı. Oturumlar ise saat 09:30da Prof. Dr. Atilla Sertgözün İmplantolojide üç boyutlu planlama sunumuyla başladı. Ardından Dr. Gabriella Grusovin Mini-invaziv implant cerrahisi: Kısa implantlar alternatif midir? sunumu yaptı. Daha sonra kongrede sırayla Prof. Dr. Benjamin Retzkin Vertikal ve horizontal yönde alveoler kemik augmentasyonu; Prof. Dr. Ateş Parlar Dişsiz çenelerin implant destekli rehabilitasyonunda cerrahi ve protetik çözümler; Prof. Dr. Serhat Yalçın İmplantoloji eğitimi; Prof. Dr. Funda Çalışkan Yanıkoğlu Beyazlatma ajanlarındaki yenilikler; Prof. Dr. Khaled Abdullah Balto Endodontide pratik senaryolar konularında bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Ana salonda düzenlenen bu sunumların ardından 16.00da başlayan Oral Kanserler Oturumu yaklaşık 2 saat sürdü. Panelde, Prof. Dr. Hakkı Tanyeri Oral kanser gelişiminde kronik mekanik travmanın rolü; Prof. Dr. Nedim Özer Ağız ve çene tümörlerinde tanı ve tedavi ve Doç. Dr. Meltem Koray Oral kanserlerin risk faktörleri ve erken teşhiste gelişmeler konularında bilgiler verdi. Kongrenin ilk gününün son oturumunda Prof. Dr. Daniel I. Ostrowicz Genel diş hekimliğinin bir parçası olarak implantolojinin multidisipliner yönleri hakkında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Kongrede diş hekimlerine yönelik oturumun ikinci gününde ise Dr. Uğur Ergin İmplant üstü protezlerde mavi ufuklar; Dr. Miguel Stanley Tahmin edilebilir sonuçlarıyla estetik alan içindeki geniş kemik defektelerini izleyen doku rejenerasyonu için yeni teknikler; Prof. Dr. Giovanni Olivi Lazerin diş hekimliği pratiğinde kullanımı; Prof. Dr. Hakan Özyuvacı Oral cerrahide lazer uygulamaları hakkında sunumlar yaptı. Açık büfe öğle yemeğinin ardından program şu şekilde devam etti: Dr. Peter Goroncy Bermes Diş hekimliğinde kan yoluyla bulaşan virüsler ve doğru dezenfektan seçimi; Doç. Dr. Tosun Tosun Gülüş tasarımında yeni trendler: Fasiyal analiz, flapsız lazer kuron boyu uzatma, nasospinal botulinum toksin ve perioral dermal filler uygulamaları; Dr. Norbert Fock ile Dr. Hannes Traxler Kadavra üzerinde eğitim ve diseksiyonun diş hekimliği alanında kullanılması; Doç. Dr. Alper Tukay Diş hekimlerinin uyku apnesi tedavisine yardımcı çalışmaları
Dental İstanbuldaki tüm kurslar doldu
Dental İstanbul Kongresi kapsamında ana salonlardaki sunum ve workshopların yanı sıra diş hekimi, diş teknisyeni ve yardımcı personellere yönelik 12 adet kurs düzenlendi. Belirli sayılarla sınırlandırılan kurs kontenjanlarının tamamı dolarken, kurslardan katılımcılar oldukça memnun ayrıldı.
Diş hekimleri kurslara katılma fırsatı buldu
Dr. Talat Buğur, 15 katılımcı diş hekimine koyun çenesi üzerinde Uygulamalı İmplant Eğitimi ile ilgili kurs verdi. Pazar günü ise Dr. Cem Uygur ve Diş Teknisyeni Murat Çakmak, CAD-CAM sistemi ile uygulamalar (inlay-onlay, kuron, lamine): Frezleme, Karakterizasyon (Makyaj), Glaze konusunda 8 diş hekimine; Dr. Khaled Abdullah Balto, Öngörülebilir Endodonti: Kanıtlanmış tahmin yürütme yöntemlerinin günlük hasta tedavi süreçlerinde kullanımı hakkında 20 diş hekimine kurs verdi.
Teknisyenlere yönelik kurslara talep fazlaydı
Kongrenin ilk günü Diş Teknisyeni Murat Çakmak, 12 diş teknisyenine Uygulamalı VM9 porselen kursu, Diş Teknisyeni Katarzyna Subotowicz ise 20 diş teknisyenine Uygulamalı metal destekli porselen çalışması ve Uygulamalı zirkonya porselen çalışması konularında kurslar verdi. Diş Teknisyeni Serhan Ersöz, 12 kişiyle sınırlı olan kursta İmplantüstü hareketli protezler ve unilateral tek taraf protez çalışmaları hakkında kursiyerleri bilgilendirdi. Diş teknisyenlerine yönelik Pazar günkü programda ise Diş Teknisyeni Halit Yağcı sekiz diş teknisyenine Laboratuvarlar için Cerec CAD-CAM sistemine giriş, Diş Teknisyeni Dirk Galle de 15 diş teknisyenine IQ Lustre Kit: Üç boyutlu makyaj seti ile istediğiniz tonu yakalayın konularında kurs verdi.
Diş teknisyenleri workshoplardan memnun kaldı
Diş teknisyenlerine yönelik düzenlenen workshoplarda ise 22 Ekim Cumartesi, Diş Teknisyeni Pius Johannes Obwegeser Total protezlerde lingualize okluzyon; Diş Teknisyeni Hilal Kuday Türkiyede butik çalışan bir diş laboratuarından haberler: Butik laboratuar işletmeciliğine dair ipuçları, Diş Teknisyeni Halit Yağcı Canlı CAD/CAM sistemi uygulamaları: Full porselen tek üye kuron tasarımı ve üretimi, okluzal dolgu tasarımı ve üretimi, individual köprü altyapısı tasarımı, vaka görüntüleri konularında uygulamalı sunumlar yaptılar.
Teknisyenler için düzenlenen workshopların ikinci gününde ise; Diş Teknisyeni Mauricio Cuellar De La Torre Zirkon üzeri porselen uygulamaları ve full zirkon yapılarda renklendirme teknikleri; Diş Teknisyeni Dirk Galle Zirkonyum ile geniş implant üstü yapıları; Diş Teknisyeni Katarzyna Subotowicz Metal ve zirkonyum üstü porselen kuron köprü yapımı; Thomas Gausmann Vita VM9 ile zirkonda doğallığı yakalamak konularında bilgiler verdi.
Yardımcı personel kursları verimli geçti
Diş hekimliği alanında yayıncılık sektöründe önde gelen Vestiyer Yayın Grubu, Dental İstanbul 2011 Kongresinde diş hekimi yardımcılarına da kurslar düzenledi. Dt. Mustafa Bekerecioğlu ve Dt. Sertaç Kızılkaya tarafından verilen kursta Yardımcı personel ergonomi ve iletişim eğitimi işlendi. Kursa çeşitli illerden 50 yardımcı personel katıldı.
Sektördeki firmalar stant açtı
Diş hekimliği sektörünün önde gelen firmaları da Dental İstanbul 2011de yer aldı. Kongre sergi alanında stant açan 60 firma; diş hekimleri, diş teknisyenleri ve diş hekimi yardımcıları tarafından ziyaret edildi. Kongre katılımından oldukça memnun kalan firmalar, açtıkları stantlarla bir taraftan ürünlerini tanıtma; diğer yandan diş hekimleriyle tanışma fırsatı buldular.