Dentiss Logo

CEREC inLab CAD-CAM

Anatomik formları tasarlamakta 2007 yılında getirilen bir yenilikte Sirona’nın patentli ‘Biojenerik Diş Formu Tasarım’ı olmuştur. Bu özellik ile önceki takım diş üreticilerinin yarattığı ideal diş formları değil, Zurich Üniversitesi’nde binlerce doğal dişin morfolojik özelliklerinin bir veri bankasında toplanarak elde edilen verilerle hastanın özgün dişlerinin yapısı temel alınarak diğer doğal diş formlarının benzer özelliklerdeki olanlarının unsurları birleştirilerek şaşırtıcı derecede doğal görünümlü Inlay, Onlay, Veener ve full kron restorasyonlar üretilebilmektedir.
10.12.2007       14.55.30

Anatomik formları tasarlamakta 2007 yılında getirilen bir yenilikte Sirona’nın patentli ‘Biojenerik Diş Formu Tasarım’ı olmuştur. Bu özellik ile önceki takım diş üreticilerinin yarattığı ideal diş formları değil, Zurich Üniversitesi’nde binlerce doğal dişin morfolojik özelliklerinin bir veri bankasında toplanarak elde edilen verilerle hastanın özgün dişlerinin yapısı temel alınarak diğer doğal diş formlarının benzer özelliklerdeki olanlarının unsurları birleştirilerek şaşırtıcı derecede doğal görünümlü Inlay, Onlay, Veener ve full kron restorasyonlar üretilebilmektedir. CEREC inLab CAD-CAM ile Inlay, Onlay, parsiyel kron, full seramik kron, veneer, implant üst yapı çalışmaları ve 3 üyeden bir çeyrek çeneye kadar köprü alt yapıları hazırlanabiliyor. İhtiyacınız olan yalnızca InLab yazılımı ve büyük ya da küçük inLab Freze ünitesi. Ölçü aldıktan sonra, taranan modelin görüntüsü bilgisayar ekranında görülüyor ve birkaç ileri komutu ile kolayca ve otomatik olarak tasarlayabileceğiniz ürün size değişik büyüklükteki laboratuvarların ihtiyacını karşılamak için ‘’PPU’’ veya ‘’Unlimited’’ yazılım seçenekleri sunuyor.

 

İşlemler 3 adet T ile gerçekleşiyor. Bunlar Tarama aşaması, Tasarım aşaması, Tornalama  / üretim aşaması. Tarama işlemi ya sistemin içindeki lazer tarayıcıdan ya da ayrı alınabilen EOS ünitesinden yapılıyor. Tasarım tamamlandığında yazılım kullanıcıya en uygun boyuttaki blok ölçüsünü freze ünitesine takma uyarısı yapıyor. Bu boyutta ve uygun renkte blok seçilip freze ünitesine herhangi bir alet kullanmaksızın kolayca takılıyor. Freze işlemi üye sayısına göre en az 6 en çok 30 dakika arası sürüyor. Yıllardır kullanılan küçük freze ünitesinden sonra şimdi de MC XL Büyük freze makinesi ile hızlı, daha yüksek hassasiyet ve daha sessiz çalışma sağlanabiliyor. Küçük ünite 2 motorlu 2 frezli, büyük ünite ise 4 motorlu ve 4 frezli olarak tasarlanıyor. Ürün, şu an için boyu 4 cm’e kadar olan 2 ayaklı zırkonyum gövde alt yapılarını ve 2008 yılında piyasaya sunulacak olan 85X40X42 mm boyundaki, yani bir çeyrek çeneyi kapsayacak olan blokları da işleyebilecek kapasiteya sahip. Ürün, piyasada bulunan VITA YZ, IPS Empress CAD, VITA Trılux bloklar ve Sırona’nın yeni üretimi olan CEREC In-Corıs blokların tümü freze edilebiliyor. Bundan sonraki aşamada sinterleme ve blok tipine göre gerektiğinde camlama yapılıyor. Alt yapıya asıl sertliğini kazandıran bu işlem bittiğinde artık sıra porselen yığmaya gelmiştir. Alışılagelmiş porselen teknikleri ile işlem bitiriliyor.

 

Yeni SIRONA / CEREC  Seramik Bloklar

Bugüne kadar VITA tarafından 16 milyondan fazla blok üretildi ve VITA şimdi de Sirona blokları üretiyor. CEREC PC Bloklar: Feldspar seramik. Üç değişik renk tonu ile kolede koyu insizalde açık renkleri ile en estetik restorasyonları sağlayan tam seramik bloklardır. CEREC  InCoris ZI:  Kısmen sinterlenmiş ve renklendirilmiş zirkonyum oksit bloklar kron altyapı ve iki köprü gövdeli köprü altyapılarına uygundurlar. CEREC Incoris Al: Kısmen sinterlenmiş tek renkli Aliminyum oksit bloklar kron altyapı ve bir köprü gövdeli köprü altyapılarına uygun bloklardır.

 

Benlioğlu


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.