Dentiss Logo

Çaresiz Anne, Engelli Kızının Diş Tedavisi için Yardım İstiyor

Geçirdiği menenjit nedeniyle zihinsel ve fiziksel engelli olan Ayşe Göktaş, tüm dişleri çürüdüğü için beslenemiyor. Ağrıları nedeniyle kızının uyku uyuyamadığı anlatan anne Fadime Göktaş, gezmedikleri hastane kalmadığını, tek isteğinin kızının diş tedavisinin yapılması olduğunu söylüyor.
09.06.2021       10.53.13

Ä°zmir’in Bayraklı ilçesinde yaÅŸayan Fadime GöktaÅŸ (53), engelli kızı AyÅŸe GöktaÅŸ’ın diÅŸleriyle ilgili yaÅŸadığı sorunları Sabah Gazetesi’nden Ceyhan Torlak’a anlattı. Habere göre 34 yaşındaki AyÅŸe GöktaÅŸ, 9 aylıkken geçirdiÄŸi menenjit nedeniyle zihinsel ve yürüme engelli bir hayata mahkum oldu.

Tüm diÅŸleri çürüyen AyÅŸe GöktaÅŸ’ın, katı gıdalarla beslenemediÄŸi için kan deÄŸerleri düÅŸük çıkıyor. Anne Fadime GöktaÅŸ, kızının 10 yaşında baÅŸlayan diÅŸ problemleri yüzünden, 24 yıldır uyku yüzü görmediÄŸini söylüyor: "Kendi uyuyamıyor. Bizi de uyutmuyor. 10 yaşından beri diÅŸleri ile ilgili sorun yaşıyoruz. DiÅŸlerinde aÄŸrı olduÄŸu için katı olarak beslenemiyor. SaÄŸlıklı beslenemediÄŸi için kan deÄŸerleri düÅŸük. Hangi hastaneye gitsek kan deÄŸerlerine bakıldığında kimse diÅŸlerini çekmek istemiyor. Kan deÄŸerleri düÅŸük olduÄŸu için anestezi yapılamıyor".

EÅŸinden maddi manevi bir destek göremediÄŸini belirten çaresiz anne, “Tek isteÄŸim kızımın diÅŸ tedavisinin yapılması. SaÄŸlıklı diÅŸleri olursa katı yemek yiyebilecek. Geceleri aÄŸrısı olmayacak” sözleriyle yardım istiyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.