Dentiss Logo

Bowling Turnuvası

Türk dişhekimliği biliminin kuruluşunun 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin öncülüğünde yurt genelinde yapılacak çok sayıdaki sempozyum, seminer ve sosyal aktivitelerde dişhekimliğinde gelinen son nokta, sorunlar ve çözüm önerileri, sektörü oluşturan öğeler arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesi amaçlanıyor.
21.01.2008       15.58.01

Türk dişhekimliği biliminin kuruluşunun 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nin öncülüğünde yurt genelinde yapılacak çok sayıdaki sempozyum, seminer ve sosyal aktivitelerde dişhekimliğinde gelinen son nokta, sorunlar ve çözüm önerileri, sektörü oluşturan öğeler arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesi amaçlanıyor. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde değişik etkinlikler gerçekleştiriyor. Fakülte öğrencileri geçtiğimiz aylarda NTV’de yayınlanan “Neden?”, “Haydi Gel Bizimle Ol” gibi programlara seyirci olarak katıldı. Buna benzer katılımlar önümüzdeki dönemde de devam edecek. Yüzüncü kuruluş dönemini öğrencileriyle birlikte kutlayan fakülte, 9 Ocak 2007 Çarşamba günü bir bowling turnuvası düzenledi. Zeytinburnu’ndaki Olivyum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona 150 öğrenci katıldı. 17.00-20.00 saatleri arasında düzenlenen turnuvaya Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Çintan, öğretim üyeleri Prof. Dr. Sabire Değer ve Prof. Dr. Canan Alatlı ile fakültenin emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Melek Yıldırım da katılarak öğrencilerini yalnız bırakmadı.

 

75’li iki grup şeklinde yapılan turnuvada 29 takım mücadele etti. Puanlama yöntemiyle oynanan oyunlar sonunda en yüksek puanı toplayan üç takım finale yükseldi. Çekişmeli geçen finali 4. sınıf öğrencilerinden oluşan takım birinci olarak tamamladı. Şampiyon takıma kupa, oyuncularına ise madalya verildi. Ayrıca turnuvada bireysel kategoride başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi. Erkeklerde Emre Naiboğlu, bayanlarda ise Yağmur Özel madalya almaya hak kazandı. Son derece samimi ve eğlenceli bir atmosferde yapılan bowling turnuvasında öğrenciler hem yorucu geçen derslerden kurtulup bowling oynadılar hem de hareketli müzikler eşliğinde dans ederek doyasıya eğlendiler. Takımlar arasında hoş bir rekabetin yaşandığı oyunlarda, başarılı atışlar yapan bazı öğrenciler adeta profesyonellere taş çıkarttı ve takım arkadaşlarından büyük alkış aldı. Prof. Dr. Hasan Meriç ve Prof. Dr. Serdar Çintan da yaptıkları atışlarla bu zevkli dakikalara ortak oldu. Öğrenciler, atış yapan Hasan Hocaları’nı alkışlarla desteklediler.

 

    Prof. Dr. Meriç: “100. yılı coşkuyla kutluyoruz”

2008 yılının hem Türk dişhekimliğinin hem de fakültelerinin kuruluşunun 100 yılı olduğunu hatırlatan İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, “Böylesine önemli bir yılı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Öğrencilerimizle birlikte yıl boyunca çok çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bugünkü bowling turnuvası da bunlardan biri. Sizin de gördüğünüz gibi hepimiz çok eğleniyoruz” şeklinde konuştu. Dekan Yardımcısı Prof. Dr  Serdar Çintan ise, yoğun geçen akademik ve idari çalışmalar sırasında bu tarz aktivitelerin olmasının hem kendilerini hem de öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi.    


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.