Dentiss Logo

Botulinum Toksin (Botoks) İleri Seviye Eğitimi İstanbul’da yapıldı

Vestiyer Akademi tarafından Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi, 15-16 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul Divan City Oteli’nde gerçekleştirilen ileri seviye eğitimi ve oral fasiyal kurs ile tamamlandı. Dr. Bob Khanna BDS tarafından verilen eğitim iki tam günlük eğitim dişhekimleri tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.
25.11.2009       16.59.07

Vestiyer Akademi tarafından Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi, 15-16 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul Divan City Oteli’nde gerçekleştirilen ileri seviye eğitimi ve oral fasiyal kurs ile tamamlandı. Dr. Bob Khanna BDS tarafından verilen eğitim iki tam günlük eğitim dişhekimleri tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

 

15 Kasım Pazar günü sabahtan akşama kadar süren Botulinum Toksin (Botoks) İleri Seviye (Advanced) Eğitimi’ne, Başlangıç Düzey Botulinum Toksin kursunu bitirmiş olup yüzün daha kompleks bölgelerinde tedavi için yeteneklerini geliştirmek isteyen dişhekimleri katıldı. Katılımcıların gizli tehlikelerden korunmalarını sağlayacak pek çok önemli ipucu barındıran eğitimde şu konu başlıkları işlendi: Botulinum kullanımını tekrar gözden geçirmek ve hatırlamak, estetik tıpta toksin, farmakoloji ve toksikoloji, anatomi ile ilgili önemli noktalar, doz kriterlerini anlamak, hazırlanma ve enjeksiyon teknikleri, olumlu ve olumsuz yanları ile güncel teknikleri anlamak ve tartışmak, periorbital - perioral - boyun - koltukaltı bölgelerine enjeksiyon yapmayla ilgili göz önüne alınacakların değerlendirmesi ve anlaşılması, canlı demonstrasyonlar izlenerek hastayı ilk konsültasyon anından fiili tedavi anına kadar doğru değerlendirme konusunun öneminin kavranması, pratik bir workshop ile botulinum toksin ileri düzey prosedürlerinin nasıl icra edileceğinin öğrenilmesi.

 

Oral fasiyal kurs büyük ilgi çekti

16 Kasım Pazartesi günü yapılan oral fasiyal kursta, Botulinum Toksin eğitimlerine ilaveten, TME rahatsızlıkları, bruksizm ve dişeti gülüşünün (gummy smile) Botulinum Toksin kullanılarak tedavisi anlatıldı. Kurs esnasında Dr. Bob Khanna, 13 yıl zarfında kendi geliştirdiği teknikleri ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Kursun amaç ve hedeflari arasında şunlar bulunuyordu: Botulinum kullanımını tekrar gözden geçirmek ve hatırlamak, estetik tıpta toksin, farmakoloji ve toksikoloji, anatomi ile ilgili önemli noktalar, doz kriterlerini anlamak, hazırlanma ve enjeksiyon teknikleri, olumlu ve olumsuz yanları ile güncel teknikleri anlamak ve tartışmak, dişeti gülüşü (Gummy Smile), bruksizm ve TME ile ilişkili semptomların tedavisi ile ilgili göz önünde bulundurulması gerekenlerin değerlendirmesi ve anlaşılması, pratik bir workshop ile oral-fasiyal prosedürlerinin nasıl icra edileceğinin öğrenilmesi.

 

Botulinum Toksin (Botoks) İleri Seviye (Advanced) Eğitimi ve oral fasiyal kurs ile ilki yapılan botoks eğitiminin tamamlandığını söylen Dr. Bob Khanna, Londra ve İstanbul’da gerçekleştirilen seminerlerin çok başarılı geçtiğini belirtti. Katılımcı dişhekimlerinin kendilerini başarıya götürebilecek önemli detayları öğrendiklerini ifade eden Khanna sözlerine şöyle devam etti:

 

“İki gün boyunca yoğun bir eğitim oldu. Arkadaşlarımızın göstermiş olduğum ipuçlarını iyi anladıklarını gözlemledim. Yaptıkları uygulamalarla bunu gösterdiler. Bu da beni çok mutlu etti. Ayrı ayrı değerlendirmek gerekirse değişik profillere sahip bir gruba eğitim verdiğimi düşünüyorum. Kimi hekimler seviye olarak yukarıda bulunurken, kimiler orta, bazıları ise düşük seviyelerdeydi. Ancak gördüğüm şudur ki eğitimin sonunda her hekim beklentileri doğrultusunda bilgiler edindi. Seminerler sayesinde uzun bir aradan sonra İstanbul’a gelme fırsatı yakaladım. 16 yıl önce ziyaret etmiştim. Eğitim programı yoğun olduğundan ne yazık ki fazla dolaşabilme şansım olmadı. Ancak şunu söyleyebilirim ki İstanbul gerçekten dünyanın en güzel şehirlerinden biri”.  

 

Katılımcı görüşleri

Sertifikalarını bizzat Dr. Bob Khanna’nın elinden alan dişhekimleri, Botulinum Toksin (Botoks) İleri Seviye (Advanced) Eğitimi ve oral fasiyal kurs ile ilgili olarak şunları söylediler:

 

Necla Nefesoğlu (İstanbul)

Medikal estetik hekimiyim. Özel Ortaköy Tıp Merkezi’nde çalışıyorum. Ayrıca bir arkadaşımla birlikte paylaştığım bir muayenehanede medikal estetik işlemlerini yapıyorum. Beş yıldır yüz estetiği yapıyorum. Temel eğitimimi aldığım için ilere seviye eğitimine katılmak istedim. Benim açımdan son derece güzel ve tatmin edici bir seminer olduğunu söyleyebilirim. Dr. Khanna her yerde görülmeyecek bazı özel noktaları anlattı. Bundan istifade edeceğimi düşünüyorum. Gerçekten alanında uzman ve kaliteli bir dişhekimi. Eğitim esnasında pek çok şeyi bilmediğimizi fark ettim. Bugünkü eğitimde daha çok göz kapağı altı ile birlikte alın bölgesi uygulamaları yapılıyor ve anlatılıyor. Genel olarak botoksun alt göz kapağından clavikuler bölgeye kadar olan boyun bölgesinde çok başarılı yapılamadığını gözlemledim. Bu sebeple insanlar radikal yöntemlere başvuruyorlar. Bu da hem pahalı bir yöntem hem de riskleri barındırıyor. Oysa botoksla bunları yapmak çok kolay. Daha önceden çok çalışan kasların çalışması zamanla durduruluyor ve çalışmayan adelelerin çalışır duruma getirilmesi sağlandığından önceki gibi bir kırışıklık beklemiyoruz. Çizgi ve sarkmalar  eskisi gibi olmuyor. Bu da tedavi edici bir yönü olduğunu gösteriyor.

 

Bahtiye Özgür (İstanbul)

Dişhekimliği hızla gelişiyor. Hastalarımız daha fazla bilinçleniyorlar. Estetik beklentiler artmış durumda. Bu sebeple botok eğitimine katılarak yeni şeyler öğrenmek istedim. Eğitimlere katılmaktan son derece memnunum. Burada, Londra’daki kursta aldığımız temelin üzerine yeni şeyler kattık. Dr. Khanna gerçekten çok bilgili bir meslektaşımız. Bunun yanı sıra tercümeleri yapan hanımefendi de çok iyiydi. Çok akıcı ve anlaşılır bir dille çevirileri gerçekleştirdi. Artık kısa süre içinde botoks yapmayı düşünüyorum.

 

Erhan Aydınlar (İstanbul)

Botoks kursuna Suadiye’den katılıyorum. Ağız çevresine estetik açıdan bir şeyler daha katmak amacıyla eğitime katıldım. Kanaatimce başarılı bir eğitim oluyor. Ağız çevresinde çalışmayı planlıyorum. Biraz daha üzerinde çalıştıktan sonra botoks yapmayı planlıyorum.

 

Dr. Dt. Talat Buğur (İstanbul)

Bu eğitim sayesinde dişhekimliği ile botoks arasındaki ilişki açıklığa kavuşmuş oldu. Bana göre bizdişhekimlerini ililendiren en önemli yanı budur. Özellikle gummy smile ve bruksizm gibi problemlerde botoks uygulanması doğrudan dişhekimlerinin alanlarına girmektedir. Doğrudan cerrahi uygulamaya geçmeden botoks ile bazı vakalarda çözüme ulaşmak bizler ve hastalarımız açısından çok önemli. Bütün bunları göz önünde bulundururusak eğitimin başarılı geçtiğini düşünüyorum. Vestiyer Akademi gerçekten önemli bir organizasyona imza attı. Meslektaşlarıma da ayrı bir vizyon sunması bakımından botoksu incelemelerini tavsiye ediyorum.

 

Esra Çömlek (İstanbul)

Estetisyen olan bir arkadaşımın desteğiyle botoks eğitimine katılıyorum. Kendisi bana, yüz kaslarını ve yüz anatomisini en iyi biz dişhekimlerinin bildiğini ifade ederek enjeksiyonu daha derin bölgelere yapabildiğimizi söylemişti. Zaten şu anda birlikte çalışıyoruz. Nihayetinde botoks eğitiminin yapıldığını duyunca hemen katılmak istedim ve kaydımı yaptırdım. Londra seminerinin ardından dört adet botoks uygulaması yaptım. Sonuçları çok güzeldi. Londra’da ayrıca Yeliz Okay ile birlikte dermalfiller kursuna katılmıştık. Burada gördüklerimiz de çalışmalarımıza olumlu yansıdı. İleri seviye eğitimi botoksla ilgili bilgilerimi pekiştirdi ve tamamladı. Bundan sonra daha başarılı tedaviler yapacağımı düşünüyorum. Özellikle kırışıklıkların açılması veya asimetrinin düzeltilmesinde diş çok önemli olduğu için, önce dişlere bakıp sonrasında dış yüzeye geçileceğinden daha başarılı olunabileceğine inanıyorum.

 

Mukaddes Özserin (Adana)

35 yıllık dişhekimiyim. Son zamanlarda insanlar estetik görünüşe çok büyük önem veriyorlar. Dolayısıyla ben de çalışmalarımı estetik dişhekimliği doğrultusunda yoğunlaştırmak istiyordum. Botoks eğitimi bu anlamda zamanlama olarak çok iyi oldu. 1 Aralık 2009 itibariyle bir poliklinikte çalışmaya başlıyorum. Burada hem dişhekimliği hem de botoks yapacağım. İleri seviye eğitiminin yanı sıra oral fasiyal kursa da katıldım. Eğitimler benim açımdan çok faydalı geçti. Dişhekimleri olarak en fazla enjektör kullanan topluluğuz. Hem normal anatomi hem de baş-boyun anatomisi görüyoruz. Dolayısıyla altyapı olarak gayet yeterli olduğumuzu düşünüyorum. Buna ek olarak çok yüksek seviyelerde el becerisine sahibiz.

 

Muazzez Keçeli (İstanbul)

Oral fasiyal kursa büyük önem veriyorum. Bruksizm doğrudan bizlerin alanına giren bir konu. Yüz kaslarını iyi bildiğimiz için hepsinde neler yapıldığını öğrenmek istedim. Genel olarak Londra ve İstanbul eğitimleri çok faydalı geçti. Ancak eğitimlere biraz daha devam etmek istiyorum. En kısa sürede Londra’ya Dr. Bob Khanna’dan eğitim almaya gideceğim. Kendisi alanında 1 numara.

 

Doç. Dr. Tosun Tosun (İstanbul)

Öncelikli olarak botoks kurslarına katılmak istememdeki sebep, ağız kaslarına yapılan uygulamaları öğrenmekti. Tabii ki eğitim programı yüz estetiğiyle başlayarak botoks başlangıç, botoks ileri seviye ve nihayetinde de oral fasiyal kurs ile tamamlanıyordu. Oral fasiyal kurs aslında benim hedefim olan kutru ama bu aşamaya gelene kadar başlangıç eğitimlerini de almam gerektiği için bilgi birikimim genişlemiş ve uygulama pratiğine yönelik olarak teorik bilgi dağarcığımı tamamlamış olduğumu düşünüyorum. Özellikle ağız-çene kasları ve ağız çevresindekilere yapılan uygulamaları görerek ve özellikle gummy smile vakalarında yani gülüş tasarımı yaptığımız vakalarda çok yeni bir bakış açısı elde ederek bu eğitimi tamamlamış olduğum için çok mutluyum. Özellikle estetik dişhekimliğiyle uğraşmayı hedefleyen meslektaşlarım için en azından tedavi planlamasında bilmeleri gereken bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple tavsiye ediyorum.

 

Reşat Yüksel (İzmir)

Oral fasiyal kursla botoks eğitimini tamamlamış olmaktan dolayı çok mutluyum. Genel itibariyle mükemmel bir eğitim oldu. Dişhekimliğine yeni bir bakış açısı getirdi. Hastalarımız için artık sadece ağız değil, yüz estetiğiyle birlikte diş estetiğini de tasarlamış duruma geldik. Burada komple bir yüz estetiğinden bahsediyoruz. Bundan sonra estetik çalışmalarımıza botoks ile ilgili almış olduğumuz eğitim bilgilerini de kullanarak yeni bir tasarlama ve tedavi yöntemi uygulayacağız.    


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.