Dentiss Logo

Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi’nin ikincisi Londra’da gerçekleştirildi

Düzenlediği çeşitli kurs ve eğitim seminerleriyle dişhekimlerinin mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayan Vestiyer Akademi’nin Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi, 23-29 Mart 2010 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirildi. Birinci seminerden farklı olarak başlangıç ve ileri seviye eğitim seminerleri ile oral fasiyal kursun birlikte yapıldığı eğitim Dr. Bob Khanna, BDS tarafından verildi.
14.04.2010       14.26.18

Düzenlediği çeşitli kurs ve eğitim seminerleriyle dişhekimlerinin mesleki gelişimlerine büyük katkı sağlayan Vestiyer Akademi’nin Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi, 23-29 Mart 2010 tarihlerinde İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirildi. Birinci seminerden farklı olarak başlangıç ve ileri seviye eğitim seminerleri ile oral fasiyal kursun birlikte yapıldığı eğitim Dr. Bob Khanna, BDS tarafından verildi. Dr. Bob Khanna Training Institute’de gerçekleştirilen seminerlere yirmi dişhekimi katıldı. Katılımcı dişhekimleri bir yandan botoks ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi en yetkin isimlerden biri olan Dr. Khanna’dan öğrenirken bir yandan da Londra’nın ünlü ve tarihi mekanlarında unutamayacakları bir tatil geçirdiler. 

 

Eğitimden önce Londra’yı gezdiler

 

Botoks Eğitim Semineri katılımcıları 23 Mart Salı sabahı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla Londra’ya hareket etti. Grup dört saat süren yolculuğun ardından bu şehre ulaştı. İlk olarak kalacakları otele yerleştirilen dişhekimleri, ilerleyen saatlerde Londra’nın ünlü alışveriş merkezlerinden Oxford Street’e gezdiler.. Gezinin ardından grup tekrar otele geri döndüler.

 

24 Mart Çarşamba günü katılımcılar için tam gün Londra turu gerçekleştirildi. Gezi kapsamında London Tower, Big Ben, House of Parliment, London Eye, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Trafalgar Square, British Museum ve National Gallery gibi şehrin önemli tarihi ve turistik mekanları dolaşıldı. Gece serbest zaman ise çeşitli aktivitelerle ve özellikle Londra’nın meşhur müzikal ve operalarına gidilerek değerlendirildi.     

Üç günlük yoğun eğitim programı   Londra’da iki gün süren sosyal programın ardından katılımcılar 25 Mart Perşembe günü Botoks Başlangıç Eğitim Semineri’ne katılmak için Dr. Bob Khanna’nın Reading’te bulunan kliniğine gittiler. İlk olarak Khanna ile tanışan kursiyerler, gün boyu süren bir eğitim aldılar. Botoksun tarihçesini, gelişimini ve biyokimyasal özelliklerini ve insan yüz kas yapısını anlatan Khanna, bunun sonrasında ise yüz estetiğinin hangi sorunlarda, hangi noktalara, ne dozda ve hangi açıyla yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Eğitim sırasında yıllar süren çalışmalarının sonucunda elde ettiği önemli ipuçlarını ve püf noktalarını hekimlerle paylaşan Dr. Khanna, ayrıca farmakoloji ve toksikoloji, hazırlanma ve enjeksiyon teknikleri, botulinum toksin kullanarak yüz estetiği konusunun diğer tedavilerle birlikte mevcut muayenehanelerde nasıl sunulacağının öğrenilmesi gibi konuları anlattı.       Botoks Başlangıç Eğitim’in hemen sonrasında 26 Mart Cuma yapılan ileri seviye eğitim semineri yine katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Yüzün daha kompleks bölgelerinde tedavi için yeteneklerini geliştirmek isteyen hekimlere yönelik olarak düzenlenen eğitimde, kursiyerlere kendilerini gizli tehlikelerden korunmalarını sağlayacak çok önemli bilgiler aktarıldı. Eğitimde şu konu başlıkları işlendi: Botulinum kullanımını tekrar gözden geçirmek ve hatırlamak, estetik tıpta toksin, farmakoloji ve toksikoloji, anatomi ile ilgili önemli noktalar, doz kriterlerini anlamak, hazırlanma ve enjeksiyon teknikleri, olumlu ve olumsuz yanları ile güncel teknikleri anlamak ve tartışmak, periorbital - perioral - boyun - koltukaltı bölgelerine enjeksiyon yapmayla ilgili göz önüne alınacakların değerlendirmesi ve anlaşılması, canlı demonstrasyonlar izlenerek hastayı ilk konsültasyon anından fiili tedavi anına kadar doğru değerlendirme konusunun öneminin kavranması, pratik bir workshop ile botulinum toksin ileri düzey prosedürlerinin nasıl icra edileceğinin öğrenilmesi.  

Oral fasiyal kurs ile eğitim sona erdi

 

Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi’nin son aşaması olan oral fasiyal kurs 27 Mart Cumartesi günü yapıldı. Kursta, botoks başlangıç ve ileri seviye eğitimlerine ilaveten TME rahatsızlıkları, bruksizm ve dişeti gülüşünün (gummy smile) Botulinum Toksin kullanılarak tedavisi anlatıldı. Kurs esnasında Dr. Bob Khanna, 13 yıl zarfında kendi geliştirdiği teknikleri ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

 

Üç gün süren eğitimlerin ardından katılımcılar için 28 Mart Pazar günü yeniden Londra’da bir gezi programı düzenlendi. Londra’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezen hekimler hem eğitimin stresini attılar hem de göremedikleri yerleri ziyaret ettiler. Grup 29 Mart Pazartesi günü uçakla Türkiye’ye dönüş yaptı.    

Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi katılımcılarından bazıları eğitimle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundular:

 

Dişhekimi Halil Bakkaloğlu (Kıbrıs)

  Botoks eğitimine hastalarıma daha çok yardımcı olabilmek ve daha estetik çalışabilmek amacı ile katıldım. Eğitimin bu anlamda çok faydalı geçtiğine inanıyorum ve bu tür eğitimlere tüm dişhekimlerinin katılmasını tavsiye ederim. Dr. Bob Khanna’nın bu konuda çok bilgili ve iyi bir eğitimci olduğuna inanıyorum. Eğitim için gittiğimiz Londra’da eğitimin yanında çok güzel yerlere gittik ve bu benim için çok güzel bir ara tatil oldu.

Dişhekimi Ebru Okan Erel (İstanbul)    Yaklaşık 2,5 yıl önce bir dergide okuduğum makalede İngiltere’de dişhekimlerinin botoks yaptıklarını öğrenmiştim. Bundan sonra Botulinum Toksin uygulamaları ile ilgilenmeye ve bu konuda çeşitli yayınlar okumaya başladım. Biz dişhekimleri ağızı ilgilendiren kaslar ve çiğneme kasları kadar yüzün oranları konusunda da geniş bir bilgiye sahibiz. Dolayısıyla tıp doktorlarının ilgi alanları olarak bilinen belirli uygulamalarda bizlerin gayet başarılı çalışmalar yapabileceğimizi düşünüyorum. Masseter ve temporal gibi çiğneme kasları, dudak uygulamaları; kısacası göz altında kalan ve ağız fonksiyon ve estetiği ile yüz estetiğini birleştirecek uygulamalarda tıp doktorlarına göre daha etkili çalışmalar yapabiliriz.    Vestiyer Akademi’nin organizasyonunu yaptığı ve Dr. Bob Khanna tarafından verilen Botulinum Toksin Eğitimi’ne aslında birinci grup ile katılmayı düşünüyordum. Ancak bazı meslektaşlarımın bu konuda olumsuz tavır takınmaları ve uygulama yetkinliğinin belirsizliği nedeniyle kararımı erteledim. Birinci grup eğitiminin ardından katılımcılardan edindiğim olumlu izlenimler beni cesaretlendirdi. Bütün bunların sonucunda Botulinum Toksin eğitimi ikinci grubuna kayıt yaptırdım.    Eğitim benim açımdan son derece yararlı geçti. Zaten konuyla ilgili belirli bir altyapım olduğu için Bob’un anlattığı konu başlıklarını rahatlıkla kavradım. Bob Khanna başarılı bir dişhekimi ve çok iyi bir pazarlamacı. Eğitim sırasında öncelikle dişhekimi olduğumuzu unutmamamız konusunda sık sık uyarıda bulunmakla birlikte, etkili pazarlamayla ilgili de ipuçları verdi.     Bu organizasyonu gerçekleştirerek Botulinum Toksin uygulamasını daha profesyonel bir yoldan öğrenip, bu işin matematiğini anlamamıza ve uygulamalardan önce kendimizi daha da geliştirmemiz gerektiğini kavramamıza yardımcı oldukları için Vestiyer Akademi'ye teşekkür ederim.  Özellikle Botulinum Toksin uygulamalarına ilgi duyan dişhekimlerinin mutlaka böyle bir eğitime katılmalarını tavsiye ediyorum.   Dişhekimi Oktay Sürücügil (Mersin)

 

Botolumin Toksin Eğitimi’ne tempora mandibular eklem rahatsızlığı, Gummy Smile ve masseter kasın genişlemesinin çok güçlü olduğu vakaların botoks yöntemiyle rahatlatılmasını en iyi şekilde öğrenebilmek amacıyla katıldım. Tabii bunun yanı sıra estetik dişhekimliğiyle ilgili son gelişmeleri ve botoksun bu alandaki fonksiyonunu yakından görmeyi hedeflemiştim. Aldığım eğitimin bana çok katkısı olacağını düşünüyorum.

 

Kursu veren Dr. Bob Khanna gerçekten başarılı bir eğitmen. Bilgilerini katılımcılara en iyi şekilde aktarabiliyor. Bunun yanı sıra organizasyon da çok iyiydi. Simultene tercümede en ufak bir aksaklık olmadı. Bu vesileyle Vestiyer Akademi’yi de tebrik etmek isterim. Botoksa ilgi duyan meslektaşlarımın bu eğitimle ilgilenmeleri gerektiğini söylemek isterim. 

 

Eğitim sebebiyle geldiğimiz Londra’yı çok beğendim. Son derece düzenli bir şehir. Ayrıca gezip görülecek pek çok tarihi yeri var. Benim için çok yararlı ve keyifli bir hafta oldu.

 

Dr. Oya Kademoğlu (Samsun)

       

Botoks Eğitimi’ne bu konuyu gerçekten merak ettiğim için katıldım. Çünkü öğrendiğimiz her türlü bilginin bana katı sağlayacağına inanıyorum. İk günlük botoks eğitiminin sonrasında oral faziyal kursa da katıldım. Eğitim çok güzeldi, ayrıca grubumu da çok uyumluydu. Katılımcılar olarak birbirimizle çok güzel kaynaştık ve eğitim süresince yardımlaştığımız gibi halen görüşmeye devam ediyor ve yardımlaşıyoruz. Şu anda botoks uygulamaktayım. Bruksizm vakaları hariç bir estetiysen gibi çevreme botoks uygulamaktayım. Önce ailemle başladım, şimdi tüm isteyen hastalarıma uyguluyorum.

 

Botoks eğitimini bizlere veren Dr. Bob Khanna’ya hayran kaldım. Zaten televizyonda görmüştüm ve içimden bir gün “Acaba kendisiyle tanışabilecek miyim?” diye kendi kendime sormuştum. Çok bilgili, deneyimli. her şeyi çok basite indirerek konuyu anlattı. Yanında çalışanları ve tabii ki tercümanımız Fatma Hanım’a da çok teşekkür etmemiz gerekiyor. İlgi ve alakaları çok güzeldi. Aynı zamanda unutmadan söylemek isterim ki modellerden biri bendim. Kendime botoksu çok yakıştırdım.

 

Eğitim için Londra’ya eşim ile birlikte gittim. Bize balayı gibi oldu. Londra çok güzel, tarihi harika. Bunlara ek olarak insanların mütevaziliği ve güler yüzlülüğü mükemmel. Otelimiz ve kahvaltısı çok güzeldi. Altı değil yedi veya sekiz gün bile kalınabilirdi. Alışveriş için zaman az kaldığından ve İngilizler’in paraya ihtiyacı yokmuş gibi erkenden dükkanlarını kapatması nedeniyle zaman yeterli olmuyor. Bu nedenle Londra’ya gideceklere tavsiyem zamanlarını iyi ayarlamaları olacaktır. Herhalde bir daha olsa giderim diye düşünüyorum. Zaten vizem bitmeden önce bir gidiş daha düşünüyorum. Hatta Fatma arkadaşımız kurduğumuz dostlukla yardım edeceğini söyledi. Yani artık Londra’da dostlarımız var. İşin kısacası böyle bir etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Vestiyer Akademi’ye gerçekten kutlamak istiyorum. Hepinize ilginiz ve desteğiniz için teşekkürler. Ekibimizi de unutmamak gerek. Botoks grubu olarak halen görüşüyoruz. Sizin aracılığınızla herkese buradan da selamlarımı gönderiyorum. Sizleri tanıdığıma ben ve eşim çok seviniyoruz. 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.