Dentiss Logo

Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç Eğitimi Semineri Londra’da yapıldı

Gerçekleştirdiği çeşitli eğitim seminerleriyle dişhekimlerinin mezuniyet sonrası mesleki eğitimlerine önemli katkılar sağlayan Vestiyer Akademi, Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi’ni Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak düzenledi. Bu alanda dünyanın en önemli uzman ve eğitimcilerinden biri olan Dr. Bob Khanna tarafından verilen, iki aşamalı ve uygulamalı eğitimin birinci aşaması olan başlangıç eğitimi 8 Ağustos 2009 Cumartesi günü Londra’da Dr. Bob Khanna Training Institute’de yapıldı.
27.08.2009       10.50.54
Gerçekleştirdiği çeşitli eğitim seminerleriyle dişhekimlerinin mezuniyet sonrası mesleki eğitimlerine önemli katkılar sağlayan Vestiyer Akademi, Botulinum Toksin (Botoks) Eğitimi’ni Türkiye’de ilk defa dişhekimlerine yönelik olarak düzenledi. Bu alanda dünyanın en önemli uzman ve eğitimcilerinden biri olan Dr. Bob Khanna tarafından verilen, iki aşamalı ve uygulamalı eğitimin birinci aşaması olan başlangıç eğitimi 8 Ağustos 2009 Cumartesi günü Londra’da Dr. Bob Khanna Training Institute’de yapıldı. Türkiye’nin değişik yerlerinden 17 dişhekiminin katıldığı kurs, botoks konusunda bilgi  sahibi olmak isteyen katılımcılara önemli fırsatlar sunuyor. Başlangıç Düzey Botulinum Toksin kursunu bitirmiş olup yüzün daha kompleks bölgelerinde tedavi yapmak için yeteneklerini geliştirmek isteyen dişhekimlerinin katılabilecekleri Botulinum Toksin İleri Düzey (Advanced) Eğitim Semineri 14 Kasım 2009 Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek.  

 

  Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç (Beginners) Eğitim Semineri katılımcıları 6 Ağustos Perşembe sabahı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 08:00’de kalkan uçakla Londra’ya hareket etti. Grup dört saat süren yolculuğun ardından bu şehre ulaştı. İlk olarak kalacakları otele yerleştirilen dişhekimleri ilerleyen saatlerde Londra’nın ünlü alışveriş merkezlerinden Oxford Street’e geçtiler. Burada bulunan mağaza ve tarihi yerleri gezen grup Hide Park civarında hoşça vakit geçirdi. Gezinin ardından hekimler tekrar otele geri döndüler.       7 Ağustos Cuma günü katılımcılar için tam gün Londra turu gerçekleştirildi. Gezi kapsamında London Tower, Big Ben, House of Parliment, London Eye, Buckingham Palace, Westminster Abbey, Trafalgar Square, British Museum ve National Gallery gibi şehrin önemli tarihi ve turistik mekanları dolaşıldı. Gece serbest zaman ise çeşitli aktivitelerle ve özellikle Londra’nın meşhur müzikal ve operalarına gidilerek değerlendirildi.  

 

  Gezi, eğlence ve alışverişten oluşan iki günlük sosyal programın ardından dişhekimleri 8 Ağustos Cumartesi günü Botoks Başlangıç Eğitim Semineri’ne katılmak için Bob Khanna’nın Reading’te bulunan kliniğine gittiler. İngiltere’de yüz estetiği prosedürlerini botoks ve dermal dolguları kullanarak uygulamaya başlayan ilk birkaç hekimden biri ve bu konudaki benzersiz başarısından sonra diğer medikal ve dental profesyoneller için ilk uygulamalı kurs konseptinin öncüsü olan Dr. Bob Khanna ile tanışan kursiyerler, gün boyu süren bir eğitim aldılar.     İlk olarak botoksun tarihçesi, gelişimi ve biyokimyasal özelliklerini, insan yüz kas yapısını anlatan Khanna, yüz estetiğinin hangi sorunlarda, hangi noktalara, ne dozda ve hangi açıyla yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgi verdi ve yıllar süren çalışmalarının sonucunda elde ettiği önemli ip uçlarını ve püf noktalarını paylaştı.     Ayrıca farmakoloji ve toksikoloji, hazırlanma ve enjeksiyon teknikleri, botulinum toksin kullanarak yüz estetiği konusunun, diğer tedavilerle birlikte mevcut muayenehanelerinizde nasıl sunulacağının öğrenilmesi gibi konular da işlendi. Daha sonra Dr. Bob Khanna gönüllü iki katılımcıya botoks uygulaması yaptı. Ardından da katılımcı dişhekimleri talep eden katılımcılara ve refakatçilere botoks uyguladı.     Eğitimin bitiminde şampanya patlatılarak bir kutlama yapıldı ve hekimlere sertifikaları verildi. Katılımcılar kursun içerik olarak kendilerini fazlasıyla tatmin ettiğini ve mesleki çalışmalarına büyük fayda sağlayacağını belirterek duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Akşam ise bazı dişhekimleri Bob Khanna tarafından organize edilen yemekte buluşurken katılımcıların bazıları şehirde gezintiye çıktı.      

 

  Londra’da üç gün süren yoğun programın sonrasında 9 Ağustos Pazar sabahı hep birlikte kahvaltı yapan dişhekimleri uçakla Türkiye’ye dönüş yaptı.

 

İleri seviye eğitiminin adresi İstanbul

 

Londra’da gerçekleştirilen Başlangıç Düzey Botulinum Toksin kursunu bitirmiş olup yüzün daha kompleks bölgelerinde tedavi yapmak için yeteneklerini geliştirmek isteyen 17 dişhekiminin katılabilecekleri Botulinum Toksin İleri Düzey (Advanced) Eğitim Semineri 14 Kasım 2009 Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirilecek. Tam gün sürecek eğitimin amaç ve hedefleri arasında şunlar yer alıyor:  

 

  Botulinum kullanımını tekrar gözden geçirmek ve hatırlamak, estetik tıpta toksin,

farmakoloji ve toksikoloji, anatomi ile ilgili önemli noktalar, doz kriterlerini anlamak,

hazırlanma ve enjeksiyon teknikleri, olumlu ve olumsuz yanları ile güncel teknikleri anlamak ve tartışmak, periorbital - perioral - boyun - koltukaltı bölgelerine enjeksiyon yapmayla ilgili göz önüne alınacakların değerlendirmesi ve anlaşılması, canlı demonstrasyonlar izlenerek hastayı ilk konsültasyon anından fiili tedavi anına kadar doğru değerlendirme konusunun öneminin kavranması, pratik bir workshop ile Botulinum Toksin ileri düzey prosedürlerinin nasıl icra edileceğinin öğrenilmesi.    

 

 

Neler söylediler?

 

Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç (Beginners) Eğitim Semineri katılımcılarından bazıları eğitimle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

 

Doç. Dr. Tosun Tosun (İstanbul)   

 

Özellikle eğitimi veren Dr. Bob Khanna deneyim ve bilgi olarak çok yeterliydi. Botoksun özellikle bruksizm ve TME rahatsızlıklarına oldukça etkin çözümler getiriyor olması dişhekimliği açısından dikkat çekiciydi. Bunun yanı sıra yüz estetiği uygulamalarındaki kullanımı ve özellikle Gummy Smile vakalarında üst dudağın aşağı indirilmesi uygulamasıyla yeni bakış açısı getirmesi en büyük katkıları olacaktır. Ben böyle bir eğitime katıldığım için çok memnunum.  

 

Dişhekimi Yeliz Okay (İstanbul)

 

Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç Eğitim Semineri bizler için çok iyi bir eğitim oldu. Dr. Bob Khanna’nın konuya hakim bir dişhekimi olması seminerin kalitesini artırdı. Kendisi son derece sempatik ve sıcak biri. Anlattığı şeyleri öğrenebilmemiz için elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştı. İngilizce’ye çok hakim olamayan meslektaşlarımızın anlayabilmeleri için konuları anlaşılır bir şekilde yavaşça anlattı. Zaten tercümanımız da vardı. Katılımcılar olarak uyumlu bir grup oluşturduğumuz kanaatindeyim. Ayrıca organizasyon sırasında bizlere yardımcı olan Vestiyer Akademi yetkililerine de ayrıca teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

 

Eğitim sırasında gerçekleştirilen hands on kursun da çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında seminerin sonunda aldığımız sertifikaların çok önemli olduğunu söylemek isterim. Bizim için büyük bir güvence anlamını taşıyor. Ayrıca Avrupa’da da geçerliği bulunuyor. Bence Botulinum Toksin eğitimi dişhekimlerine daha fazla hitap ediyor. Biz dişhekimlerinin yaptığı protezleri ve estetik çalışmaları ünlü ressamların yaptıkları yağlı boya tablolara benzetebiliriz. Böyle eserlere yapılacak çerçevelerin de kaliteli olmaları gerekmektedir. İşte yüzün çeşitli noktalarına yapılacak botoks ile elde edilen estetik görünüş ile bu çerçeveler arasında benzerlik görebiliriz. Söz konusu çerçeve nasıl resim ile uyumlu olmak zorundaysa yüz hatlarıyla dişlerin ahenk içinde olması gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitimin tüm dişhekimleri tarafından alınması gerektiğine inanıyorum.

 

Dişhekimi Esra Çömlek (İstanbul)  

Böyle bir eğitime katıldığım için çok mutluyum. Bana göre Botulinum Toksin (Botoks) uygulamalarının dişhekimleri için daha uygun olacağına inanıyorum. Çünkü yüz anatomisinden en iyi dişhekimleri anlamaktadır. İstanbul’da yapılacak olan ileri seviye eğitimi sırasında oral fasiyal konusunda da ayrı bir kurs düzenlenmesini çok istiyorum. Bu konuda diğer meslektaşlarımın da çok istekli olduklarını biliyorum.

 

Dişhekimi Reşat Yüksel (İzmir)

 

Londra’da gördüğümüz eğitim benim için çok verimli geçti. Estetik dişhekimliği alanında yaşanan gelişmeleri takip etmenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladığımı düşünüyorum. Gelişen teknolojiyi yakından takip edebilmek gerçekten heyecan verici. Bunun yanı sıra eğitimi veren Dr. Bob Khanna konusunda uzman ve bilgili bir dişhekimi. Kendisinin estetik dişhekimliği konusunda da vizyon sahibi olduğunu gözlemledim. Tüm meslektaşlarımın Botulinum Toksin eğitimi almalarını öneriyorum. Bu yöntemin Türk dişhekimleri tarafından daha iyi öğrenilmesi açısında Vestiyer Akademi’nin çalışmalarının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.  

 

Dişhekimi İbrahim Dursun (Ankara)

 

Botulinum Toksin (Botoks) Başlangıç Eğitim Semineri’nin başarılı ve güzel bir etkinlik olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Asıl neticeyi gelecek Kasım ayında İstanbul’da yapılacak olan ileri düzey eğitiminden sonra alacağımızı düşünmekteyim. Dr. Bob Khanna konusunda kendini çok geliştirmiş ve özgüveni üst seviyede olan bir meslektaşımız. Bizlere çok sıcak yaklaştı. Zaten seminerde samimi bir ortam oluştu. Sonuç olarak gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmasından sonra Türkiye’de de meslektaşlarımız arasında yaygınlaşmasını temenni ediyorum.

  Dişhekimi Zerrin Tüfekçi (Ankara)

 

Çene yüz estetiği bir bütün ve artık Avrupa'da estetik  kongrelerine plastik cerrahlar, dermotologlar, çene-yüz cerrahlarıyla beraber dişhekimleri de katılıyorlar. İnsan yüzünü bütünsel bakış açısıyla değerlendirirken, dişhekimliği pratiğime botoksun da katılması bana çok şey kattı diye düşünüyorum. Kasım’daki ileri seviye kursuyla birlikte çok daha fazla şey öğrenmiş olacağım. “Botoksu uygular mıyım uygulamaz mıyım?” bilmiyorum, ama botoksun sınırlarını ve hastaya neler sağlayabileceğini öğrendim ve en azından hastamın neye ihtiyacı olduğunu onunla paylaşarak bu uygulamadan fayda sağlayacak kişileri bilgilendirebilecek düzeyde bu işi öğrendiğimi inanıyorum. Vestiyer Akademi’ye bizi böyle güzel bir eğitime götürdükleri için çok teşekkür ediyorum. Vizyonumuzu geliştiren çok verimli bir kurs oldu. Bu arada bu kursun Türkiye'de dişhekimliği açısından çok tartışmalı bir süreci de beraberinde getireceğini tahmin ediyorum. Çünkü bizler daha web sayfamızı bile hazırlamakta yurt dışındaki meslektaşlarımıza göre çok gerideyken, böyle bir uygulamayı rutinde dişhekimliği pratiğine bir meslektaşımızın koyması, beraberinde pek çok yasal süreci taşıyacak. Buna da eminim.

  Dişhekimi Seyhan Ergin (İstanbul)

 

Botulinum Toksin mesleki çalışmalarımız sırasında bizlere yeni ufuklar açabilecek bir yöntem. Zaten belirli bir süredir ilgi duyuyordum. Dişhekimliği alanında son zamanlarda dünya genelinde uygulandığını biliyordum, fakat uygulandığı yerleri tam olarak bilemiyorduk. Böyle bir eğitimin gerçekleştirilmesini önemli bir fırsat olarak gördüğümden katılmak istedim. Uygulamayı öğrendiğim için son derece memnunum. Önümüzdeki Kasım ayında İstanbul’da yapılacak olan ileri seviye eğitimini merakla bekliyorum. Özellikle endikasyonlarını ve yan etkilerini deneyimleyen dişhekimlerinin yeni endikasyonları ortaya çıkaracaklarını düşünüyorum. Bunun yanı sıra Botulinum Toksin uygulama olarak gayet basit. Mesleğini layıkıyla yapan her dişhekiminin öğrenmek isteyeceği bir yöntemdir. Dolayısıyla meslektaşlarımın böyle bir eğitime katılmalarını tavsiye ediyorum.

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.