Dentiss Logo

Avrupa Ortodonti Kongresi rekor katılımla İstanbul’da yapıldı

Avrupa Ortodonti Derneği (EOS) tarafından düzenlenen 87. Avrupa Ortodonti Kongresi, 19-23 Haziran 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Başkanlığını Prof. Dr. Nejat Erverdi'nin, sekreterliğini ise Prof. Dr. Ahu Acar’ın yürüttüğü ve dünyanın en önemli ortodontistlerini İstanbul'da buluşturan kongreyi rekor katılımla 3008 kişi takip etti.
27.06.2011       11.44.35

Avrupa Ortodonti Derneği (EOS) tarafından düzenlenen 87. Avrupa Ortodonti Kongresi, 19-23 Haziran 2011 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Açılışı 19 Haziran Pazar günü yapılan, başkanlığını Prof. Dr. Nejat Erverdi ve sekreterliğini Prof. Dr. Ahu Acar’ın yürüttüğü ve dünyanın en önemli ortodontistlerini İstanbul'da buluşturan kongreyi rekor katılımla 3008 kişi takip etti.

Avrupa Ortodonti Derneği'nin 104 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk ortodontistin başkanlığı üstlenmesi nedeniyle İstanbul'da yapılan Avrupa Ortodonti Kongresi'nde Prof. Dr. Jeff Okeson, Prof. Dr. Bakr Rabie, Prof. Dr. Domingo Martin, Prof. Dr. Lucia Cevidanes, Prof. Dr. Juan Martin Palomo, Prof. Dr. Albino Triaca, Prof. Dr. Hyo-Sang Park, Prof. Dr. Dieter Drescher, Prof. Dr. Serge Dibart, Prof. Dr. Marco Rosa gibi dünyanın en tanınmış ortodonti uzmanları konuyla ilgili son gelişmeleri anlattı. Kongrede Prof. Dr. Nazan Küçükkeleş ve Prof. Dr. Serdar Üşümez de ortodonti ile ilgili Türkiye'deki uygulamalar hakkında bilgi verdi.

3 binin üzerinde rekor katılım

EOS 87. Avrupa Ortodonti Kongresi’ni İstanbul’da organize ettikleri için büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Kongre Başkanı Prof. Dr. Nejat Erverdi, 3008 kişilik katılımın bugüne kadar düzenlenen EOS Kongreleri içinde bir rekor olduğunu söyledi. Organizasyonun gerek bilimsel program gerek konuşmacılar gerekse sosyal programıyla çok beğenildiğini anlatan Erverdi sözlerine şöyle devam etti:

“87. EOS Kongresi’ni düzenleme hakkını 2006 yılında Viyana’da yapılan Avrupa Ortodonti Kongresi’nin hemen öncesinde gerçekleştirilen Business Meeting’de oybirliğiyle elde etmiştik. O tarihten itibaren oldukça titiz bir çalışma neticesinde bugünlere geldik. Davet ettiğimiz konuşmacıları özenle belirledik. Bu noktada bilimsel birikimleri göz önünde bulundurduk, ayrıca dinlemediğimiz hiçbir ismi çağırmadık. Bu kongrenin düzenlenmesinde büyük. Yeri gelmişken kongrenin organizasyonunda birlikte çalıştığımız Cnidus Kongre Organizasyon’dan firma sahibi Sibel Arıcan’a bir kere daha teşekkürlerimi sunmak isterim. Çok büyük emekleri oldu”.

Yeni hedef 2012 kongresi

Prof. Dr. Nejat Erverdi bundan sonraki hedeflerinin 2012 yılındaki EOS Kongresi’ni Türkiye’de düzenlemek olduğunu açıkladı. EOS yönetmeliği gereği önümüzdeki 10 yıllık süreçte kongrenin Türkiye’de yapılamayacağını vurgulayan Erverdi, “EOS Konseyi’ndeki görevim 4 yıl sonra bitiyor. Bu süre zarfında kongrenin yeniden ülkemizde yapılabilmesi için gereken tüm çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz 2012 yılındaki kongreyi ülkemizde yapmak olacak” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber/Fotoğraf: Özgür Çilek - VYG Haber Merkezi 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.