Dentiss Logo

Avrupa Kültür Başkenti’nde endodonti kongresi

10. Uluslararası Türk Endodonti Derneği Kongresi (Endo İstanbul), 23–25 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul Hilton Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Uzun bir süreden beri bilimsel ve sosyal program hazırlığı içinde bulunan derneğin konusunda dünya çapında tanınan endodontistleri konuşmacı olarak ağırlayacağı kongrede genç araştırmacılar da endodonti alanında yapmış oldukları çalışmaları sunma fırsatı yakalayacaklar.
26.01.2010       14.47.49

10. Uluslararası Türk Endodonti Derneği Kongresi (Endo İstanbul), 23–25 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul Hilton Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Uzun bir süreden beri bilimsel ve sosyal program hazırlığı içinde bulunan derneğin konusunda dünya çapında tanınan endodontistleri konuşmacı olarak ağırlayacağı kongrede genç araştırmacılar da endodonti alanında yapmış oldukları çalışmaları sunma fırsatı yakalayacaklar. Kongre başkanlığını Prof. Dr. Seçkin Dindar’ın, bilimsel komite başkanlığını ise Prof. Dr. Gündüz Bayırlı’nın yürüttüğü organizasyonun konuşmacıları arasında şu isimler yer alıyor: Prof. Dr. Tamse Aviad (İsrail), Dr. Khalid A. Balto (Suudi Arabistan), Prof. Dr. Paul Dummer (İngiltere), Prof. Dr. Shepard S. Goldstein (ABD), Prof. Dr. Michael Hülsmann (Almanaya), Prof. Dr. Karl Keiser (ABD), Prof. Dr. Theodoros Lambrianidis (Yunanistan), Dr. Peter E. Murray (ABD), Prof. Dr. Ramachandran Nair (İsviçre), Prof. Dr. Ali Allen Nasseh (ABD), Prof. Dr. Louis E. Rossman (ABD) ve Prof. Dr. Jose F. Sequiera (Brezilya).

 

Endo İstanbul 2010’da şu konu başlıklarında sunumlar yapılacak: Dikey kök kırıkları, klinik endodonti, geçmişe dönük 30 yıl, ağrı yönetimi, rejenatif endodonti, endodontik mikrocerrahi, implant ve endodontinin karşılaştırılması ve endodontik mikrobiyoloji. Endo İstanbul’da kongre öncesi ve sonrası düzenlenecek olan uygulamalı kurslar ile katılımcıların muayenehane pratiğine katkı sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca endodonti alanında yeni ürünlerin sunulacağı geniş katılımlı bir sergi de organize edilecek.

 

Sosyal program nefes kesecek

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası Türk Endodonti Derneği Kongresi (Endo İstanbul), bilimsel içeriğinin yanı sıra sosyal programıyla dikkat çekiyor. Kongre kapsamında yarım ve tam günlük turlar şeklinde şehrin tarihi ve turistik mekanlarına geziler düzenlenecek. Katılımcıların adeta İstanbul’a doyacakları turlarda gezilecek yerler arasında şunlar bulunuyor: Sultanahmet Camii, Hipodrom, Ayasofya Müzesi, Kapalı Çarşı, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii, İstanbul Boğazı, Mısır Çarşısı, Boğaz turu, Boğaziçi Köprüsü, Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca Tepesi, Dolmabahçe Sarayı, İstiklal Caddesi, Pera, şehir surları, Miniatürk, Piere Loti, Adalar, Ayrıca sosyal program çerçevesinde yemek eşliğinde Türkiye’nin değişik yörelerinden halk oyunları ve oryantallerle dolu bir Türk gecesi gerçekleştirilecek.   Haber/Fotoğraf: Özgür Çilek-VYG Haber Merkezi

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.