Dentiss Logo

Asistanlara VESTA’dan İki Farklı Eğitim

Sürekli eğitimleri yeni yılda da sürdüren VESTA - Vestiyer Akademi, yardımcı personeller için yakın zamandaki eğitim takvimini açıkladı. Duyuruya göre, eğitim seminerleri temel ve implantoloji cerrahisi olarak iki farklı başlık altında yapılacak. Eğitimlerde teorik bilgi aktarımlarının yanı sıra klinik pratiği üzerine uygulamalara da yer verilecek.
31.01.2014       16.03.56
VESTA' nın 2007 yılından günümüze sürdürdüğü yardımcı personel eğitim seminerleri serisi devam ediyor. Akademi, 15-16 Şubat’ta Yardımcı Personel Temel Eğitimi; 2 Mart’ta da İmplantoloji ve Cerrahi Operasyonlar Öncesinde Hastanın ve Kliniğin Hazırlanması Eğitimi düzenleyecek.

Türkiye genelinden, yardımcı personel olarak çalışan veya diş hekimi yardımcı personeli olmak isteyenlerin katılabileceği eğitimleri, VESTA Eğitim Koordinatörü Dt. Mustafa Bekerecioğlu verecek.

Diş hekimliği pratiğinde önemli bir konuma sahip olan ağız ve diş sağlığı yardımcı personelleri için eğitimler İstanbul’da yapılacak.

Temel Eğitimin 32’ncisi Düzenlenecek

Yardımcı Personel Temel Eğitimi, 15-16 Şubat’ta Sefaköy Radisson Blu Otel’de organize edilecek. VESTA tarafından 32’ncisi düzenlenecek eğitim, iki tam gün boyunca sürecek. Asistanların günlük çalışma hayatlarında uygulamaları gereken hem temel hem de önemli detayların aktarılacağı seminer, 14 bölüm halinde sunulacak. Eğitimde diş anatomisinden kullanılan terimlere, hasta karşılama ve kayıt tutmadan alet, cihaz ve sarf malzemelerine, anestezi ve ilk yardımdan ofis yönetimine kadar çok sayıda bilinmesi ve uygulanması gereken konular hakkında bilgi verilecek. Teorik kısmın ardından geçilecek pratik bölümünde ise “dört elle çalışma” ve “ilk yardım” gibi konular gösterilecek.

Yardımcı Personel Temel Eğitimi hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

dentiss.com/Yardimci-Personel-Temel-Egitimi-y1574.html

İmplant ve Cerrahi Operasyonlarda Asistanın Rolü

İmplantoloji ve Cerrahi Operasyonlar Öncesinde Hastanın ve Kliniğin Hazırlanması Eğitimi, implant cerrahisi uygulanan muayenehanelerde çalışan yardımcı personellere yönelik 2 Mart günü gerçekleşecek. Eğitimin terminoloji kısmında dental implant ve cerrahi alanlar ele alınacak. Sonrasında ise implant cerrahisinde cihazlar ve aletler anlatılarak implant seti, cerrahi aletler, fizyodispenser ve başlıklar ile piezzo cerrahi açıklanacak. Eğitim kapsamında ayrıca sterilizasyon ve dezenfeksiyon, el yıkama, asepsi-antisepsi, hastanın operasyona hazırlanması konuları üzerinde de durulacak.

Her iki eğitimin sonunda Dt. Mustafa Bekerecioğlu, katılımcılara sınav uygulayacak. Eğitim bitiminde ise yardımcı personellere ve yardımcı personel adaylarına sertifikaları takdim edilecek.

İmplantoloji ve Cerrahi Operasyonlarda Asistanı Rolü Eğitimi hakkındaki detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

dentiss.com/Dishekimi-Yardimcilarina-Implatoloji-ve-Cerrahi-Egitimi-y1621.html
 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.