Dentiss Logo

Asisdent’in yeni sayısı çıktı

Türkiye’nin ilk ve tek ağız-diş sağlığı yardımcı personel dergisi Asisdent’in ikinci sayısı yayımlandı. Dişhekimliği yardımcı personellerinin merakla beklediği derginin sayfalarında haber, röportaj, malzeme bilgisi, makale, dental terminoloji, gezi sayfası ve ajanda bulunuyor. Yardımcı personellerin ilgiyle okuyacakları Asisdent Dergisi’nin yeni sayısında konusunda tanınan isimler tarafından hazırlanmış şu makaleler bulunuyor:
06.11.2009       16.51.41

Türkiye’nin ilk ve tek ağız-diş sağlığı yardımcı personel dergisi Asisdent’in ikinci sayısı yayımlandı. Dişhekimliği yardımcı personellerinin merakla beklediği derginin sayfalarında haber, röportaj, malzeme bilgisi, makale, dental terminoloji, gezi sayfası ve ajanda bulunuyor.

 

Yardımcı personellerin ilgiyle okuyacakları Asisdent Dergisi’nin yeni sayısında konusunda tanınan isimler tarafından hazırlanmış şu makaleler bulunuyor: Bilgehan Uçanok “Dişhekimliğinde kullanılan cihazların bakımları”, Dişhekimi Türker Örnekol “Dişhekimliğinde yeni hasta muayenesi ve önemi”, Herluf Skovsgaard “Dişhekimliğinde ergonomi”, Yard. Doç. Dr. M. Sertaç Peker “Beslenme ve diş çürükleri”, Sally McKenzie “Eğitim sorunlarını tıklayarak çözün”, Doç. Dr. Dişhekimi muayenehanelerinde asepsi” Derginin bu sayısında Yeditepe Üniversitesi Ağız-Diş Sağlığı MYO İdari Koordinatörü Doç. Dr. İdil Dikbaş, İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Başhemşiresi Seniha Mutlu, 21 yıldır yardımcı personel olarak çalışan İlkay Tuna ile yapılan röportajlar keyifle okunabilir. Prof. Dr. Emel Derviş’in hazırladığı Malzeme Bilgisi bölümünde elastik ölçü maddeleri hakkında faydalı bilgiler bulunuyor.  

  Derginin zengin içerikli haber sayfalarında, geçtiğimiz aylarda yapılan Vestiyer Akademi yardımcı personel eğitim seminerlerinden ayrıntılar ve katılımcılarla yapılan söyleşiler bulunuyor. Bunun yanı sıra bazı yardımcı personeller ile dişhekimlerinin Asisdent Dergisi’ne ilişkin değerlendirmeleri de yine haber sayfalarında ilgiyle okunabilir. Türk Dişhekimleri Birliği’nin dişhekimi yardımcılarına yönelik eğitim faaliyetleriyle ilgili bir haber de yine bu bölümde yer alıyor. Gezi sayfasında okuyucuları Kapuzbaşı Şelaleri’ne doğru keyifli bir yolculuk bekliyor. Ayrıca derginin sayfalarında bulunan Dr. Mustafa Bekerecioğlu’nun hazırladığı Dental Terminoloji, ajanda ve Prof. Dr. Emel Derviş tarafından kaleme alınan Bilginizi Ölçün bölümleri de yardımcı personellerin ilgisini çekecek.         

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.