Dentiss Logo

Asisdent Dergisi’nin ilk sayısı çıktı

Türkiye’nin ilk ve tek ağız-diş sağlığı yardımcı personel dergisi Asisdent’in birinci sayısı yayımlandı. Dişhekimliği yardımcı personellerinin merakla beklediği derginin sayfalarında haber, röportaj, malzeme bilgisi, makale, dental terminoloji, gezi sayfası ve ajanda bulunuyor. Yardımcı personellerin ilgiyle okuyacakları Asisdent Dergisi’nin birinci sayısında konusunda uzman akademisyenler tarafından hazırlanmış şu makaleler bulunuyor:
24.04.2009       18.01.58

Türkiye’nin ilk ve tek ağız-diş sağlığı yardımcı personel dergisi Asisdent’in birinci sayısı yayımlandı. Dişhekimliği yardımcı personellerinin merakla beklediği derginin sayfalarında haber, röportaj, malzeme bilgisi, makale, dental terminoloji, gezi sayfası ve ajanda bulunuyor.

 

Yardımcı personellerin ilgiyle okuyacakları Asisdent Dergisi’nin birinci sayısında konusunda uzman akademisyenler tarafından hazırlanmış şu makaleler bulunuyor: Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kemal Ünsal “Dental Kliniklerin ve Ölçü Maddelerinin Dezenfeksiyonunda Dikkat Edilecek Hususlar”, Çukuova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr  İlter Uzel ve Gülçin Yüzgeçcioğlu Özdil 0Dental Ergonomide Dişhekimi Yardımcısının Rolü”, İstanbul Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Ağız-Diş Sağlığı Programı Başkanı Prof. Dr  Emel Derviş “Dişhekimliğinde Klinik Yardımcı Personelin Rolü”.

 

Prof. Dr. Kemal Ünsal, Çukurova Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Diş Teknik Sekreterliği Ön Lisans Programı Genel Koordinatörü Doç. Dr. Yakup Üstün, Yaşam Koçu Saadet Şen ile yapılan röportajlar keyifle okunabilir. İsveç’ten Prof. Dr. Birgitta Söder ile gerçekleştirilen söyleşide İsveç’te dental hijyenist programı hakkında kapsamlı bilgiler veriliyor. Prof. Dr. Emel Derviş’in hazırladığı Malzeme Bilgisi sayfalarında ise ölçü maddelerinin sınıflandırılması konusunda faydalı bilgiler yer alıyor.

 

Derginin zengin içerikli haber sayfalarında, geçtiğimiz aylarda yapılan Vestiyer Akademi yardımcı personel eğitim seminerlerinden ayrıntılar ve katılımcılarla yapılan söyleşiler bulunuyor. Bunun yanı sıra bazı yardımcı personeller ile dişhekimlerinin Asisdent Dergisi ve yardımcı personel eğitim seminerlerine ilişkin değerlendirmeleri de yine haber sayfalarında ilgiyle okunabilir. Derginin gezi sayfaları okuyucuları Ihlara Vadisi’ne doğru zevkli bir yolculuğa çıkarırken dental terminoloji, ajanda, Prof. Dr. Emel Derviş tarafından hazırlanan Bilginizi Ölçün gibi bölümlerde yardımcı personellerin ilgisini çekecek.        Bilgi / Kayıt: 0 212 274 96 60    

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.