Dentiss Logo

AKÜ’den Diş Hekimliği Fakültesi Atağı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, hasta kabulüne başladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, doluluk oranını bir yıl içerisinde yüzde 80’e ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.
29.09.2012       12.45.52
Eğitim öğretim faaliyetine 1992 yılında başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde diş hekimliği fakültesini de bünyesine ekledi. Ağız, diş ve çene cerrahisi; ağız, diş ve çene radyolojisi; pedodonti, protetik diş tedavisi, ortodonti, periodontoloji, endodonti, diş hastalıkları ve tedavisi ile sterilizasyon ünitelerinin yer aldığı fakülte hakkında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak açıklama yaptı. Solak, fakültede genel sağlık sigortası kapsamındaki hastaların tanı ve tedavi hizmetlerinden faydalanabildiğini bildirdi. Ağırlıklı olarak genel sağlık sigortası kapsamındaki tüm hastaların yanı sıra anlaşmalı bankalara da sağlık hizmeti verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Solak, şunları söyledi: “Şu anda iki öğretim üyesi ve iki diş hekimi olmak üzere dört hekim ile tanı ve tedavi hizmeti vermekteyiz. Protetik diş tedavisi uzmanı yeni bir öğretim üyemizin ataması yapılmış olup mehil müddetini kullanmaktadır. Ayrıca, yeni öğretim üyesi ilanlarımızla kısa sürede tüm branşlarda öğretim üyesi ihtiyacı sağlanacaktır. İlk etapta entegre kliniği dediğimiz diş dolgusu, çekimi, temizlenmesi, kanal tedavisi gibi işlemler sürdürülmektedir.”

Kısa süre içerisinde protez tedavilerine de başlanacağını ifade eden Solak, bir yıl içinde fakültenin diğer bölümleriyle birlikte yüzde 80 doluluk oranında hizmet vermeyi planladıklarını anlattı: “Amacımız, hastalarımızın Afyonkarahisar dışındaki hastanelere gitmelerine gerek duymadan ağız ve diş sağlığı hizmetini fakülte bünyesinde en iyi şekilde vermektir. Fakültemizde en kısa zamanda cerrahi ameliyathane ve ortodonti bölümlerinde de hizmet vermeye başlandıktan sonra sevk olayını kaldırıp başta ilimiz olmak üzere bölgemizden başvuran tüm hastalara ağız ve diş sağlığı alanında bütün hizmetleri veren bir fakülte haline geleceğiz.”


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.