Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, seminerin başında konuşma yaptı. Dt. Güler konuşmasında “Bu gün Murat Uslu arkadaşımız serbest çalışan bir diş hekimi olarak yıllardır yaptığı bilimsel araştırmalar sonucunda hiç bilmediğimiz hipnoz konusunda bizlere ışık tutacak. Bir insanın mesleğini yaparken ayrıca ciddi bir konuda araştırma yapıp bunu bir tez haline getirerek kitap haline dönüştürmesi büyük emek ister. Kendisi akademisyen olmadan akademik bir çalışma yaptı. Doktor beyi takdir ve tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.
Hipnoz Transtan İbaret Değildir
2015 yılında yayınlanmış “Diş Hekimliğinde Hipnoz” adlı bir eseri bulunan Üsküdar Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Dt. Murat Uslu, “Diş Hekimliğinde Hipnotik İletişim Teknikleri” seminerinde yaptığı konuşmada hipnozun bir iletişim dili olduğunu transtan ibaret olmadığını söyledi.
Hipnozun psikoterapide tedaviyi hızlandırabilecek bir iletişim aracı olarak da kullanılmakta olduğunu belirten Dt. Uslu, “Hipnozu en çok kullanan meslekler arasında dünyada %40 ile diş hekimleri geliyor. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar ile hipnoz uygulama ve eğitim esasları bir yönetmelik olarak yayınlanmıştır. Buna göre Avrupa Hipnoz Birliği eğitim programı ile de uyumlu bir eğitim programı esas alınmıştır. Hipnoz konusunda akupunkturda olduğu gibi Bakanlık kontrolünde, ülkenin farklı yerlerinde, devletin onayladığı sertifikalarla uygulama yapacak hekim ve diş hekimleri yetişecektir. Bu güzel gelişme aynı zamanda ülkemizde üniversitelerde hipnoz ile diş hekimliğinde bruksizm (diş gıcırdatma), kusma refleksi, diş hekimi ve iğne korkusu gibi birçok sıkıntılı konularda bilimsel, deneysel çalışmaların da önünü açacaktır.” diye konuştu.
Dt. Uslu, seminerin ardından, katılımcı diş hekimlerinin hipnoz hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı.
Dt. Murat Uslu