Dentiss Logo

11. Uluslararası TOD Kongresi ortodontistleri Çeşme’ye çağırıyor

11. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği (TOD) Kongresi 12-16 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir’de, Çeşme Sheraton Hotel’de yapılacak.  Onursal Başkanlığını Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı’nın yapacağı kongrenin konuları arasında çene-yüz bölgesine ait deformasyonlar ve tedavi yaklaşımları, ortodontik tedavi mekanikleri ve stabilite, tedavi prensiplerine güncel bakış ve serbest konular bulunuyor.
19.08.2008       11.14.03

11. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği (TOD) Kongresi 12-16 Ekim 2008 tarihlerinde İzmir’de, Çeşme Sheraton Hotel’de yapılacak.  Onursal Başkanlığını Yeditepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Sandallı’nın yapacağı kongrenin konuları arasında çene-yüz bölgesine ait deformasyonlar ve tedavi yaklaşımları, ortodontik tedavi mekanikleri ve stabilite, tedavi prensiplerine güncel bakış ve serbest konular bulunuyor. Yerli ve yabancı 11 konuşmacının sunum yapacağı organizasyonda ortodontistler için doturucu bilgiler yer alıyor. Kongrede sunum yapacak konuşmacı ve konu başlıkları arasında şunlar bulunuyor: Bjorn Zachrisson “Uygun nitelikli ortodonti: Popüler akımların karşıtı”, Renato Gocconi “Dentisyonun  sınıflamasına karşı yüzün sınıflaması: Tanı ve tedavi  planlamasında bir değişim”, Domingo Martin “İmplantlar ve ankraj”, Gunyor Semb “Dudak damak yarıkları tedanisinde karşıt görüşler”, Frans Currier “Uygulamalı prensiplerle dentofasial korelasyonlar”, William Shaw “Kanıta dayalı ortodonti”, Yıldız Öztürk “Lingual ortodontide neredeyiz?”, Servet Doğan “Ülkemizde dudak damak yarıklı bireylerde tedavi yaklaşımları”, Nazan Küçükkeleş “Mini vidalar: 20 yıllık geçmiş ve güncel uygulamalar”, Metin Orhan “Her yönüyle maksiller distraksiyon”, Serdar Üşümez “Türkiye’de ortodontik tedavi hizmetlerinin bugüne ve geleceği”.

 

11. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Kongresi’nde “Ortodonti Biliminin 80. Yılı” isimli bir panel düzenlenecek. Prof. Dr. Nedret Gürsoy ve Prof. Dr. Filiz Perkün’ün konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Nazmi Ertürk yapacak.

 

Kongrede “Meslek Sorunlarımız” başlığı altında Türkiye’de ortodontide yaşanan sıkıntılara değinilecek. Bu bölümde ilk söz alacak olan Tamer Büyükyılmaz’ın “Ortodontinin tanıtım kampanyası” konu başlıklı sunumu ortodontistlerin ilgisini çekecek. Bunun ardından düzenlenecek panelde, kamu hastanelerinde çalışan ortodontistler yaşadıkları çeşitli sorunları katılımcılarla paylaşacak. Ankara 75. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Candan Okay Türkdönmez, Topraklık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nden Serhat Özsoy ve Sağlık Bakanlığı İzmir Eğitim ve Diş Hastanesi’nden Pınar Saatçi deneyimlerini anlatacak.

 

Ayrıca kongre öncesinde ve sonrasında iki adet kurs organize edilecek. Kongre öncesinde 12 Ekim Pazar günü Bjørn Zachrisson, ortodonti, periodonti, implant alanlarında son zamanlarda yapılan araştırmaların klinik sonuçlarıyla ilgili bir eğitim verecek. Renato Cocconi ve Domingo Martin’in kongre bitiminde yapacakları kursta ise, etkili, estetik, periodontal sağlık ve sağlamlık bakımından bilinmesi gerekenler gösterilecek. Resmi dili Türkçe olacak kongrede kurslar esnasında simultane tercümanlık hizmeti verilecek.       

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.