Dentiss Logo

11. TOD Sempozyumu kültür mozaiği Antakya’da yapılıyor

 Türk Ortodonti Derneği’nin (TOD) 11. Sempozyumu 18-20 Ekim 2009 tarihlerinde Antakya Dedeman Hotel’de gerçekleştirilecek. Başkanlığını Prof. Dr. Orhan Hamamcı’nın yapacağı sempozyumda ana tema olarak “İskeletsel Anomaliler” konusu işlenecek. Bilimsel programda yer alan konuşmacılar, iskeletsel anomaliler konusunda erken ve geç dönem yaklaşımları farklı yönlerden ele alarak anlatacaklar.
14.07.2009       18.10.44

Türk Ortodonti Derneği’nin (TOD) 11. Sempozyumu 18-20 Ekim 2009 tarihlerinde Antakya Dedeman Hotel’de gerçekleştirilecek. Başkanlığını Prof. Dr. Orhan Hamamcı’nın yapacağı sempozyumda ana tema olarak “İskeletsel Anomaliler” konusu işlenecek. Bilimsel programda yer alan konuşmacılar, iskeletsel anomaliler konusunda erken ve geç dönem yaklaşımları farklı yönlerden ele alarak anlatacaklar. Dili Türkçe olacak etkinlikte sunum yapacak konuşmacılar arasında şu isimler bulunuyor: Doç. Dr. Erol Akın, Doç. Dr. Ayça Arman Özçırpıcı, Prof. Dr. Nejat Erverdi, Prof. Dr. Haluk İşeri, Dr. Mehmet Manisalı ve Doç. Dr. Tancan Uysal.

 

Sempozyum öncesinde 18 Ekim Pazar günü “Ortognatik cerrahi ve yüz estetiği ilişkisi : Cerrah gözüyle” isimli bir kurs organize edilecek. Kursta, “Ortognatik cerrahiye hazırlık”, “Ortognatik cerrahi teknikleri” ve “Ortognatik cerrahi ve yüz estetiği ilişkisi” gibi konular işlenecek.

 

Katılımcılar için zengin bir gezi programı

11. TOD Sempozyumu bilimsel olduğu kadar sosyal programıyla da katılımcıların ilgisini çekecek. Sosyal program çerçevesinde Antakya ve Halep’te çok sayıda tarihi ve turistik yerlere geziler düzenlenecek. Antakya gezisi kapsamında birinci gün; Uzun Çarşı, Habibi Neccar Camii, Katolik ve Ortodoks kiliseleri ve Antakya’nın ünlü evleri, ikinci gün; Samandağ Titus Tüneli, Hatay’ın tek Ermeni köyü olan Vakıflı Köyü, 3000 yıllık olduğuna inanılan çınar ağacının bulunduğu Hıdır Bey Köyü ile Batayoz Kanyonu, üçüncü ve son günde ise; St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Harbiye Şelaleleri, Harbiye İpekçiler Çarşısı gezilecek.

 

Halep gezi programı çerçevesinde birinci gün; Roma Yolu, St. Simone Manastırı, Halep Müzesi görülecek. Ayrıca katılımcılar panoramik şehir turu ve Hristiyan mahallesi Aziziye semtinde alış veriş yapacaklar. İkinci günde de Halep Kalesi, Souq El Medine (Kapalı Çarşı), Zekeriya Camii Bimaristan’a (tarihi akıl hastanesi) geziler düzenlenecek.

 

Uygarlıkların medeniyetle tanıştığı yer Antakya

Tarih kaynaklarına göre Antakya, M.Ö. 300 civarında Büyük İskender'in komutanlarından Seleucus Nicator tarafından kurulmuştur. Eski kaynaklara göre Antakya 300 bin nüfusuyla Roma İmparatorluığu’nun üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük kenti olarak gösterilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kozmopolit yerlerinden biri olan Antakya, çok uzun bir süre boyunca bir arada yaşamayı öğrenmiş, etnik kökenleri, dinleri farklı birçok topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Bu özelliğinden dolayı UNESCO tarafından barış kenti seçilmiştir. Çok kültürlü yapısını tarih boyunca korumuş olan bölgede aynı ulusa mensup birden fazla dini cemaat bulunmaktadır.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.