Dentiss Logo

100. Yıl Kutlamaları

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi koordinasyonunda yürütülen ve tüm dişhekimliği bileşenlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Bilimsel Dişhekimliği Eğitimi’nin 100.Yılı etkinlikleri, 19 Kasım 2007 Pazartesi günü yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.
30.11.2007       10.57.06

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ve İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi koordinasyonunda yürütülen ve tüm dişhekimliği bileşenlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Bilimsel Dişhekimliği Eğitimi’nin 100.Yılı etkinlikleri, 19 Kasım 2007 Pazartesi günü yapılan basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu.

 

Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından İstanbul Taksim Hill Oteli’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda söz alan 100. Yıl Etkinlikleri Organizasyon Komitesi Eşbaşkanları TDB Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım ve İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, yıl boyunca gerçekleştirilecek bilimsel, mesleki ve sosyal etkinliklerle toplumdaki ağız diş sağlığı bilincinin yükselmesini ve meslek vizyonunun artmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladılar. Toplantıda 100.Yıl etkinliklerinin amacı ve kapsamı hakkında kısa bir bilgi verildi. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç yaptığı konuşmada, yüz yıl önce kurulan ilk dişhekimliği okulundan bu yana dişhekimliği eğitimindeki gelişmeler ve 100.Yıl etkinliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

TDB Başkanı Celal Korkut Yıldırım ise, “Geçmişten Günümüze Dişhekimliği” başlığı altında, Türkiye’deki ağız ve diş sağlığı göstergelerinin tarihi bir süreçte incelendiği kapsamlı bir sunum yaptı. TDB’nin gelecek on yıllarda dişhekimliği mesleği üzerine projeksiyonlarını da anlatan Yıldırım, mesleğin tüm güncel sorunlarına değindi ve bu sorunların çözümünde hükümetin meslek örgütleriyle birlikte çalışmasının gerekliliğini  ifade etti.

 

100. Yıla yakışan etkinlikler hazırlandı

100. Yıl etkinlikleri kapsamında dişhekimleri ve topluma yönelik çeşitli çalışmalar yapılacak. Dişhekimlerine yönelik etkinlikler kapsamında şunlar bulunuyor: TDB 100. Yıl Kongresi Expodental 2008 Idex’08, 2. Pan Avrupa Kongresi, 2. Ulusal Öğrenci Kongresi* ERO Toplantısı, dişhekimlerinin talepleri doğrultusunda hazırlanmış 40 bilimsel toplantı, sekiz ilde dişhekimi yardımcısı ve diş teknisyenleri için eğitim toplantısı, sportif etkinlikler, meslek sorunlarıyla ilgili iki kurultay, dişhekimlerinin gönderdiği mesleki anı ve fotoğrafların toplanarak bir kitapçık haline getirilmesi, dişhekimleri ve dişhekimliği öğrencileri için sanal ortamda genel kültür yarışması, Dişhekimliğinde 100 Yıl kitabı, dişhekimleri arasında öykü yarışması ve dişhekimliği arşiv çalışması.   

 

Topluma yönelik organizasyonlar ise şunlardan oluşuyor: İlköğretim okulları 5. sınıflarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle resim yarışması, Şişli Belediyesi’nin katkısı ve Şişli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Şişli İlçesinde Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi, ağız diş sağlığı ile ilgili topluma yönelik broşürlerin gazetelerle dağıtımı, çocuk tiyatrosu, kısa metrajlı film ve çeşitli illerde ağız diş sağlığıyla ilgili eğitici afişleme.    


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.